UPDATE Ambasada Suediei, nevoita sa stearga postarea despre asasinarea Regelui Gustav III

news

Ambasada Suediei a sters de pe Facebook postarea in care descria asasinarea Regelui Gustav III. Numerosi internauti au facut legaturi cu declaratiile elucubrante ale lui Liviu Dragnea privind tentativa de asasinare la adresa sa si au felicitat ambasada pentru umorul fin al postarii.

UPDATE Ambasada Suediei precizeaza ca nu a sters postarea, aceasta a disparut pur si simplu de pe pagina de Facebook.

Ambasada Suediei la Bucuresti a publicat, miercuri, pe pagina de Facebook o scurta poveste cu „cinci conspiratori si o tentativa de asasinat la opera”.

„Cinci conspiratori si o tentativa de asasinat la opera. Da, s-a intamplat pe 16 martie 1792 in timpul balului mascat de la Opera Regala din Stockholm, organizat de regele Gustav III. La scurt timp dupa ce a ajuns la bal, Gustav III a fost inconjurat de 5 membri ai aristocratiei si impuscat. Regele a murit cateva zile mai tarziu din cauza ranilor”, a scris Ambasada Suediei. Povestea regelui Gustav III este una din cele mai interesante din istoria regalitatii suedeze, iar mostenirea sa a rezistat pana astazi, amintind de importante cladiri si institutii cum ar fi Academia suedeza, Teatrul Regal sau Opera, a adaugat apoi ambasada.

Numerosi internauti au facut imediat legatura cu povestile lui Dragmea despre cei patru asasini care au fost pusi pe urmele sale.

„Bine, dar au fost platite de Soros?”, a intrebat un utilizator de Facebook. „Nu exista nimic in cartile de istorie care sa indice ca o persoana cu acest nume a finantat tentativa de asasinat”, a raspuns ambasada Suediei.

„O bucata mare de istorie. Dar daca ar fi fost doar 4 de asasini, multe, multe monumente mai impresionante ar fi fost construite de bietul rege Gustav”, a scris ironic un alt roman. „Poate. Nu vom sti niciodata”, a reactionat ambasada.

Mesajul ambasadei a aparut la scurt timp dupa ce Liviu Dragnea a prezentat mai multe detalii referitoare la presupusa tentativa de asasinare. „Intr-o seara, in aprilie, lucrurile au mers mai departe. Eram intr-un spatiu public, erau patru indivizi, erau imbracati in haine inchise la culoare. Eram intr-un restaurant, destul de zgomotos, dar s-au oprit la cativa metri de mine, unul a facut un semn de genul asta, cu degetul la gat, si au raspuns la telefon, au inchis telefonul s-au intors si au disparut de acolo”, a declarat seful PSD la Antena 3.

Se pare ca mesajul ambasadei a deranjat extrem de tare guvernarea PSD astfel ca, joi, acesta a fost sters.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: