externe

O imagine cat un milion de cuvinte, asa arata consecintele razboiului provocat de Rusia. Putin continua sa sustina ca nu bombardeaza zonele cu civili

Un soldat ucrainean a fost fotografiat salvand un bebelus dintr-un loc total devastat, in timp ce alte fotografii au aratat o femeie ingrozita trecand pe langa o casa in flacari dupa ce Irpin a fost bombardat de fortele Kremlinului. 

Dar un Putin din ce in ce mai delirant insista ca Rusia nu bombardeaza orasele ucrainene, in ciuda temerilor tot mai mari ca 100 de persoane sunt ingropate sub daramaturi dupa ce un bloc de apartamente de langa Kiev a fost lovit si dupa ce un atac cu bombe cu dispersie asupra orasului Cernihiv a ucis 49 de persoane, precizeaza Daily Mail.

Dr asemenea, portul strategic Mariupol din estul Ucrainei este supus unei blocade de catre armata rusa si unor atacuri nemiloase, a declarat sambata primarul, care a cerut infiintarea unui coridor umanitar, transmite AFP.

„Deocamdata cautam solutii la problemele umanitare si toate mijloacele posibile pentru a scoate Mariupol din blocada”, a spus Vadim Boitcenko intr-un mesaj postat la ora 22:00 GMT pe contul Telegram al primariei.

„Prioritatea noastra este sa stabilim o incetare a focului astfel incat sa putem reface infrastructura vitala si sa infiintam un coridor umanitar pentru a aduce alimente si medicamente in oras”, a continuat el.

Cucerirea de catre fortele ruse a acestui oras cu o populatie de aproximativ 450.000 de locuitori, situat pe malul Marii Azov, ar fi un punct de cotitura important in invazia Ucrainei. Ea ar face posibila realizarea unei jonctiuni intre fortele ruse care provin din Crimeea anexata, si care au ocupat deja porturile cheie Berdiansk si Herson, si trupele separatiste si ruse din Donbas.

Primarul orasului Mariupol a fost acuzat joi de trupele ruse ca vrea ca orasul sa fie asediat pentru ca a distrus poduri si trenuri pentru a impiedica locuitorii sa plece.

„De cinci zile, orasul nostru natal, familia noastra de o jumatate de milion, suporta atacuri nemiloase”, a scris el sambata dimineata, facand apel la continuarea rezistentei. Potrivit acestuia, orasul este aparat de unitati ale armatei ucrainene, de Garda Nationala, de regimentul Azov, graniceri si infanterie marina.

Putin i-a spus cancelarului german ca fortele ruse nu bombardeaza Kievul si marile orase ucrainene, calificand drept „fabricatie grosiera” informatiile despre distrugerile facute de armata rusa, noteaza AFP.

„Informatiile privind pretinsul bombardament asupra Kievului si asupra altor mari orase nu sunt decat fabricatii grosiere ale propagandei”, i-a transmis Putin lui Scholz, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

El a afirmat ca „scopurile si obiectivele” Moscovei in razboiul sau cu Ucraina vor fi „fara nicio indoiala atinse”.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Coruptie la Bacau. Un functionar a lesinat cand a vazut mascatii, el tocmai incasa o spaga de 4.000 de euro

Un angajat al Primariei Bacau a fost prins in flagrant in timp ce incasa o…

2 ore ago

Medvedev ameninta ca Marea Britanie va primi un raspuns cu „munitie speciala”: „Un anumit domn Cameron a cerut ca lupta cu Putin sa fie pana la capat”

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat vineri tarile Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)…

13 minute ago

Cei trei criminali de la Hotel Belmont, eliberati din arestul preventiv. Curtea de Apel Ploiesti a decis sa ii trimita in arest la domiciliu

Cei trei barbati inculpati in cazul omorului care a avut loc in februarie la un…

3 ore ago

Suedia, dispusa sa accepte arme nucleare pe teritoriul ei in caz de razboi. Polonia a anuntat deja ca si ea doreste sa primeasca arme nucleare

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson s-a declarat luni deschis desfasurarii de arme nucleare in Suedia pe…

2 ore ago

Lavrov: „Rusia este pregatita daca Occidentul vrea sa lupte pentru Ucraina”

Daca Occidentul doreste sa lupte pentru Ucraina pe campul de lupta, Rusia este pregatita pentru…

2 ore ago