externe

O inregistrare audio bomba releva ca Donald Trump si avocatul Michael Cohen au discutat despre cumpararea tacerii unui fost model Playboy care ar fi avut o relatie cu Trump

Pentru prima data in procesul lui Donald Trump privind banii tainuiti, juratii au auzit propria voce a fostului presedinte discutand despre o intelegere cu fostul sau avocat pentru a cumpara tacerea unui fost model Playboy care a afirmat ca a avut o aventura cu Trump.

O parte din inregistrare – realizata in secret de Michael Cohen in timp ce Trump se afla in mijlocul campaniei sale din 2016 pentru presedintie – a fost difuzata joi in interiorul unei sali de judecata din Manhattan, oferind juratilor o privire scurta, dar cruciala, asupra felului cum „avocatul care rezolva tot” l-a tinut la curent pe seful sau cu o schema care este acum in centrul procesului penal impotriva acestuia.

„Trebuie sa deschid o companie pentru transferul tuturor acelor informatii referitoare la prietenul nostru, David, stiti, asa ca voi face asta imediat”, poate fi auzit Cohen spunand in inregistrare. „Si am vorbit cu Allen Weisselberg despre cum sa aranjez totul”, spune Cohen, referindu-se la fostul director financiar al Organizatiei Trump, acum condamnat.

„Deci, ce trebuie sa platim pentru asta?” poate fi auzit Trump spunand. „150 de mii?”

Acel „David” pare sa fie David Pecker, fostul editor al National Enquirer.

In marturia de la proces, Pecker a recunoscut ca a incheiat un acord cu Cohen si Trump in august 2015 pentru a cumpara drepturile asupra unor povesti compromitatoare din punct de vedere politic despre afacerile lui Trump – fara intentia de a le publica, o practica cunoscuta sub numele de „prinde si ucide”.

Cu doua luni inainte de ziua alegerilor, sub conducerea lui Cohen, Pecker a aranjat o plata de 150.000 de dolari catre Karen McDougal, fostul model care a afirmat ca a avut o relatie de 10 luni cu Trump cu zece ani inainte.

In marturia sa de saptamana trecuta, Pecker a explicat ca a incheiat contractul pentru a cumpara drepturile asupra acuzatiilor ei pentru a spori sansele lui Trump de a castiga alegerile din 2016.

In inregistrare, Trump poate fi auzit spunand clar: „Ei bine, va trebui sa platesc ceva”.

El sugereaza sa plateasca in „numerar”. Cohen obiecteaza, spunand in mod repetat „nu”. Trump spune apoi „cec”.

Cohen a aranjat de urgenta un conctact pentru a transfera banii catre Pecker, potrivit marturiilor lui Pecker si ale fostului bancher al lui Cohen. Dar el nu a efectuat niciodata tranzactia. Contul propus nu a fost niciodata finantat, iar Pecker a declarat in marturia sa ca a anulat tranzactia dupa ce a vorbit cu propriii avocati.

Inregistrarea a fost prezentata ca proba in timpul marturiei unui analist criminalistic care a scos date din telefoanele lui Cohen, inclusiv jurnale de apeluri, mesaje text si mii de contacte.

Inregistrarea nu a inclus o discutie despre asa-numitul plan „hush money” pentru a cumpara tacerea starului de filme pentru adulti Stormy Daniels, care a afirmat ca a intretinut relatii sexuale cu Trump in 2006.

Reamintim ca Donald Trump este acuzat de 34 de infractiuni privind falsificarea inregistrarilor de afaceri pentru ca ar fi acoperit rambursarile sale catre Cohen, care a infiintat o alta companie fantoma pentru a-i transfera avocatului lui Stormy Daniels 130.000 de dolari cu doar o saptamana inainte de ziua alegerilor din 2016.

La doua saptamani dupa ce a renuntat la compania fantoma destinata dnei McDougal, Cohen i-a cerut bancherului sau sa deschida un alt cont, potrivit unor e-mailuri aratate instantei.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

7 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

7 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

7 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

7 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

7 ore ago