O lectie de viata. Kovesi relateaza cum a gasit putere sa mearga mai departe dupa ce a fost demisa de la DNA: „Am inceput un alt meci, la un alt nivel”

news

Laura Codruta Kovesi a relatat pentru SportED Talks cum a depasit momentul demiterii sale din fruntea DNA de catre Coalitia PSD-ALDE, reusind sa mearga obtina apoi cea mai importanta pozitie de procuror la nivel european.

„O infrangere nu inseamna ca s-a terminat viata. Asta o inveti la sport. Cand am fost revocata de la DNA, auzeam in jurul meu… era o atmosfera: ‘Gata, e terminata. S-a terminat viata. Au dat-o afara de la DNA. Este revocata. Nu o sa ma faca nimic, este terminata’. Si cumva eu ma amuzam. Mi-am zis, e un fapt de viata. Asa am si terminat mandatul meu la DNA. Am spus: ‘Nu abandonati’.

Este ca un meci. Am pierdut un meci, campionatul se joaca. Si ulterior am continuat si am dovedit ca viata mea nu a fost terminata. Am inceput un alt meci, la un alt nivel. Pentru ca asta am invatat din sport, sa nu renunti niciodata!”, a spus Kovesi.

Laura Codruta Kovesi a fost confirmata oficial in functia de procuror-sef al Parchetului European pe 16 octombrie 2019, a transmis atunci Parlamentul European printr-un comunicat de presa. Fosta sefa DNA are un mandat de sapte ani la conducerea noii institutii.

Pe 14 octombrie, Consiliul UE si-a dat acordul pentru numirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european.

In septembrie, Laura Codruta Kovesi a fost votata pentru functia de procuror-sef european cu o majoritate covarsitoare in COREPER (17 voturi din 22). Votul indicativ din COREPER a fost transmis de catre echipa de negociatori a Consiliului, formata din ambasadorii Finlandei, Portugaliei si Croatiei, negociatorilor Parlamentului European.

Pe 24 septembrie, echipele de negociere ale Parlamentului si Consiliului au ajuns la un acord in privinta numirii Laurei Codruta Kovesi in fruntea noului Parchet European. Primul vot indicativ a avut loc pe perioada Presedintiei romane a Consiliului UE, cand ambasadorii statelor membre din COREPER l-au preferat pe candidatul francez, in timp ce Parlamentul European a mers de la inceput pe mana Laurei Codruta Kovesi.

Cum PE si Consiliul nu au ajuns la o intelegere – asta si pe fondul lipsei de sustinere din partea Romaniei pentru Kovesi – procedura a fost inghetata si reluata dupa instalarea noului Legislativ si dupa ce Finlanda a preluat de la Romania Presedintia rotativa a Consiliului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: