news

O localitate din Prahova intra in carantina. PSD se opune vehement: „Cum sa inchizi localitatea?”

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Prahova a votat, miercuri, introducerea in carantina a unui sat din judet, dupa ce in ultimele 14 zile 15 dintre cei 2300 de localnici au fost confirmati cu COVID-19, fiind depasita rata de 3 infectari la mia de locuitori. Seful CJ Prahova (PSD), Bogdan Toader, s-a opus insa acestei masuri: „Daca este sa ne raportam la cate teste se fac si cate ies pozitive, ar trebui sa inchidem Romania sau cel putin sa declare iarasi stare de urgenta”.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Prahova a votat, miercuri, introducerea in carantina a unui sat din comuna Gornet, dupa ce in ultimele 14 zile 15 dintre cei 2300 de localnici ai acestui sat au fost confirmati ca fiind infectati cu SARS-COv-2.

„A fost aprobata in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta carantinarea satului Gornet din comuna Gornet, care are 2300 de locuitori” a declarat subprefectul judetului Prahova, George Brezoi, pentru News.ro.

Acesta a precizat ca decizia a fost luata dupa ce in ultimele 14 zile 15 localnici au fost infectati, ei neprovenind dintr-un focar care sa fi fost identificat in timpul verificarilor facute de catre inspectorii Directiei de Sanatate Publica Prahova.

„Din data de 8 iulie pana astazi au fost confirmate 15 persoane. S-a facut o analiza de catre DSP si a fost luat in calcul in aceasta analiza chiar si faptul ca nu au legatura epidemiologica si fiind vorba de transmitere comunitara s-a decis aceasta masura in privinta satului respectiv” a precizat subprefectul de Prahova.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, s-a opus masurii de plasare in carantina a respectivului sat. Toader a declarat pentru News.ro ca nu poate fi de acord cu masura si ca cei care au decis plasarea in carantina a localitatii nu au putut sa ii explice ce se va intampla cu localnicii care trebuie sa iasa din acest sat pentru a merge la serviciu.

„Daca este sa ne raportam ca cate teste se fac si cate ies pozitive, ar trebui sa inchidem Romania sau cel putin sa declare iarasi stare de urgenta. Cum sa inchizi Gornetul pentru sapte cazuri? Acum doua saptamani, pe 8 iulie, au iesit opt cazuri, intre timp s-au si vindecat. Zilele trecute au iesit inca sapte cazuri si au facut ei calculul ca sunt 15 cazuri, care inseamna mai mult de trei cazuri la mia de locuitori. Mai oameni buni, putem sa-i izolam, putem sa-i tinem in carantina, sa stea acasa, dar cum sa inchizi localitatea?”, a afirmat Bogdan Toader.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

3 ore ago

Omul de incredere al lui Alexei Navalnii spune ca „nu va renunta niciodata” la lupta impotriva lui Putin

Leonid Volkov, cel care a fost atacat cu brutalitate in luna martie, spune ca impartaseste…

3 ore ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

3 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

4 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

5 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

5 ore ago