O mare delegatie de PSD-isti, in frunte cu Ciolacu, pleaca la Chisinau pentru a se intalni cu Maia Sandu. Presedintele Moldovei, campion in lupta impotriva coruptiei in Europa de Est

politica

O delegatie parlamentara condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, incepe luni o vizita oficiala de doua zile in Republica Moldova.

Vizita are loc la invitatia presedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

„Actiunea are caracter de reciprocitate, ca urmare a vizitei in Romania, in 2021, a presedintelui Parlamentului Republicii Moldova, impreuna cu o delegatie parlamentara, si are ca scop continuarea si intensificarea dialogului existent intre Romania si Republica Moldova, permitand punerea in valoare in acest sens a instrumentelor pe care le ofera diplomatia parlamentara”, potrivit unui memorandum intern al Camerei Deputatilor, citat de Agerpres.

Pe langa discutiile la nivel parlamentar, Ciolacu mai are programate intalniri cu presedintele si cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu si Natalia Gavrilita.

Din delegatie fac parte vicepresedintele Camerei Deputatilor Daniel Suciu (PSD), vicepresedintele Grupului Pro-America, Ana-Maria Catauta (PSD), care este si presedinte al Comisiei comune a Camerei si Senatului pentru relatia cu UNESCO, presedintele Comisiei pentru invatamant de la Camera Deputatilor, Natalia Intotero (PSD), vicepresedintele Comisiei pentru politica externa, Andi Cristea (PSD), precum si Eugen Constantin – director la Cancelaria presedintelui Camerei Deputatilor si Liviu Sova, consilier.

Din partea Senatului vor participa presedintele Comisiei pentru politica externa, Titus Corlatean (PSD), si presedintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tilvar (PSD).

Conform memorandumului, Marcel Ciolacu se va intoarce in tara in seara zilei de luni, iar ceilalti parlamentari din delegatie in dimineata zilei de marti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: