Revolutie in lumea islamica: O mare tara musulmana va INTERZICE purtarea valului in PUBLIC

externe

Parlamentarii egipteni lucreaza la un proiect de lege ce va interzice femeilor sa mai poarte traditionalul niqab in locuri publice.

In Egipt, niqab-ul este valul care acopera atat parul, cat si fata femeii, cu exceptia ochilor. Profesorul de drept al universitatii Al-Azhar, Amna Nosseir, spune ca purtarea acestui tip de val islamic nu este specificata in mod expres in Coran si ca, de fapt, nu are radacini musulmane, noteaza Independent.

Ea spune ca aceasta traditie este una evreiasca, aparuta in Peninsula Arabica, inaintea islamului si ca anumite pasaje din Coran condamna purtarea obligatorie a niqabului. Ea mai spune in Coran femeile sunt indemnate sa poarte haine modeste si sa isi acopere parul, acoperirea fetei nefiind obligatorie.

In ultimii ani, in Egipt au fost introduse o serie de interdictii in ceea ce priveste purtarea niqabului. Din luna septembrie a anului trecut, este interzisa purtarea acestuia de catre profesoarele universitare.

Studentii s-au plans ca pentru profesoarele care poarta niqab este destul de greu sa transmita informatia, iar acoperirea totala a fetei este un impediment in comunicarea eficienta dintre student si profesor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: