O multime furioasa i-a dat foc unui barbat din Bangladesh pentru ca nu a tratat „cu respect” cartile sfinte

externe

Un barbat a murit dupa ce o multime furioasa i-a dat foc in nordul Bangladeshului pentru ca ar fi dat dovada de lipsa de respect fata de scrierile sfinte islamice dintr-o moschee, a informat vineri politia, potrivit DPA, citata de Agerpres.

In indepartatul sat Burimari din districtul Lalmonirhat, la peste 300 de kilometri nord-vest de capitala Dhaka, doi barbati i-au spus imamului de la o moschee locala ca militantii islamisti ar fi depozitat ilegal arme in interiorul cladirii, a declarat politistul Abida Sultana.

Cei doi barbati au incercat apoi sa caute armele pe un raft unde erau pastrate Coranul si hadith-ul, intr-un mod caruia imamului i s-a parut lipsit de respect fata de cartile sfinte.

Localnicii i-au inchis initial pe cei doi barbati intr-o incapere.

Cateva sute de musulmani s-au repezit apoi la fata locului, in cursul noptii, l-au luat pe unul dintre barbati si l-au dus intr-o zona din apropiere unde l-au batut si i-au dat foc, a precizat politistul.

Multimea a scandat „Allahu akbar”, in timp ce incendia barbatul, a adaugat el. Filmarile au devenit virale pe retelele sociale.

Se pare ca victima se confrunta cu probleme mintale dupa ce isi pierduse recent slujba de bibliotecar la un colegiu din districtul vecin Rangpur, a adaugat Nishat.

Mai mult despre:

Comentarii: