„O naucitoare cascada a tampeniei”. Vladimir Tismaneanu se declara rapus de „neghiobia” lui Dancila – Video

news

Cunoscutul politolog Vladimir Tismaneanu are o reactie acida fata de ministrul Dancila, dupa ce aceasta a comis o noua gafa, monumentala, in timpul unei vizite oficiale in Muntenegru.  Premierul a incurcat capitala acestei tari cu cea a  Kosovo.

„Gata, ma dau batut, Dancila este de o incultura piramidala, invincibila, inexpugnabila. De granit, de beton, de titanium, de tungsten. Un zid al analfabetismului diplomatic, cultural, istoric, politic, de care te izbesti precum de o naucitoare cascada a tampeniei. In raport cu acest monument al neghiobiei ramai fara cuvinte. Cand vine vorba de Dancila, intram in zona haosului semantic, a neroziei abisale…”, a scris Tismaneanu pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a sustinut miercuri o conferinta de presa comuna cu premierul muntenegrean Dusko Markovic, in care a spus ca se bucura sa fie la Pristina, capitala Kosovo, in loc sa spuna Podgorica, care este capitala Muntenegrului. In inregistrarea conferintei prezentata de Guvernul din Muntenegru, momentul in care premierul roman rosteste „Pristina” este fara sonor.

„Ma bucur sa fiu astazi la Pristina, in prima vizita a unui prim-ministru roman in Muntenegru”, a spus Dancila.

Translatorul a sesizat greseala si a spus Podgorica, care este, de fapt, capitala Muntenegrului.

De asemenea, Guvernul muntenegrean a cenzurat greseala facuta de prim-ministrul Viorica Dancila, pe linkul de pe site-ul Guvernului din Muntenegru catre inregistrarea conferintei de presa neauzindu-se, la minutul 6:03, cand Dancila rosteste „Pristina”. De asemenea, comentariile sunt dezactivate, precizeaza news.ro.

Executivul de la Bucuresti a intrerupt de pe contul de Facebook transmisiunea live a conferintei de presa, iar ulterior nu a mai publicat vreo inregistrare cu aceasta.

Premierul Viorica Dancila se afla, in perioada 25-27 iulie, intr-o vizita oficiala in Muntenegru si in Republica Macedonia.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: