news

O noua actiune in forta a procurorilor DNA. Directorul Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime a fost incatusat

Directorul Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime, Marius Ciubrei, a fost retinut pentru luare de mita, procurorii DNA sustinand ca ar fi primit peste 1.700 de euro pentru angajarea unor persoane.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DNA, procurorii din Galati au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 17 aprilie 2018, a lui Luigi Marius Ciubrei, director al Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA, pentru luare de mita si a lui Constantin Tarau, marinar la aceeasi companie, pentru complicitate la luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca exista probe potrivit carora, in perioada iunie 2017 – aprilie 2018, Ciubrei, prin intermediul lui Tarau, a pretins si primit de la patru persoane peste 1.700 euro, in scopul angajarii unor persoane in cadrul companiei pe care o conducea pe posturile de “marinar” si ”mecanic”.

”In realitate, sumele de bani, platite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarau Constantin si alte persoane oprindu-si un cuprins intre 100 si 600 de euro. Ultima ‘plata’, in valoare de 500 euro, s-a realizat in aceeasi maniera la data de 17 aprilie 2018, cand s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, arata DNA.

Luigi Marius Ciubrei si Constantin Tarau vor fi prezentati, miercuri, Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii anticoruptie au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie si din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Polonia anunta construirea de „fortificatii” la granita cu Belarus: „Avem de-a face cu un razboi hibrid care avanseaza”

Premierul polonez Donald Tusk a declarat sambata ca vor incepe lucrarile pentru intarirea intregii frontiere…

4 minute ago

In cativa ani, datorita introducerii masive in trafic a masinilor autonome, semafoarele ar putea avea patru culori: verde, rosu, portocaliu si alb

Pe masura ce masinile si camioanele devin mai inteligente si mai conectate, luminile semafoarelor, care…

4 ore ago

Trei insotitoare de bord laudate ca au oprit o bataie intre pasageri pe cursa Taipei – San Francisco – Video

Trei insotitoare de zbor au fost laudate pentru dezamorsarea cu succes a unei dispute care…

3 ore ago

Adunarea Generala a ONU a conferit, vineri, drepturi aditionale Palestinei in cadrul organizatiei. Ca raspuns, ambasadorul israelian a distrus carta ONU in fata adunarii

Adunarea Generala a Natiunilor Unite a conferit drepturi aditionale Palestinei in cadrul organizatiei si a…

4 ore ago

Inundatii catastrofale in Afganistan. Peste 200 de morti si mii de case distruse

Inundatiile au ucis peste 200 de persoane numai in provincia Baghlan, in nordul Afganistanului, a…

54 de minute ago