politica

O noua alianta USR – Forta Dreptei pentru anularea cresterilor salariale pentru baronii locali: „PSD, PNL si UDMR au nevoie sa-si plateasca foarte bine primarii si sefii de consilii judetene pentru ca acestia sa se implice in strangerea de voturi”

Uniunea Salvati Romania a anuntat ca depune sesizare la Curtea Constitutionala pe legea prin care coalitia PSD-PNL-UDMR majoreaza cu pana la 2.000 de lei indemnizatiile pentru primari si presedintii de consilii judetene.

Sesizarea este semnata si de deputatii Forta Dreptei si ea nu impiedica majorarea salariilor celorlalte categorii de bugetari, majorare care s-a facut de la 1 august prin OUG 115/2022, in vigoare in acest moment, a precizat un comunicat al USR.

In mod concret, USR sesizeaza CCR cu privire la legea de aprobare a OUG 115/2022, lege adoptata saptamana trecuta de Parlament si prin care sefii de consilii judetene si primarii primesc majorari a indemnizatiilor de pana la 2.000 de lei.

Unul dintre motivele invocate in sesizare se refera la neindicarea sursei de finantare, asa cum prevede art. 138 alin. (5) din Constitutie. Reamintim ca judecatorii CCR au decis deja – cand s-au pronuntat pe cresterea indemnizatiilor parlamentarilor, crestere fortata de PSD si PNL in luna iunie – ca nu pot fi majorate cheltuielile la bugetul de stat fara solicitarea fisei financiare de la Guvern si fara stabilirea sursei de finantare.

USR a invocat si incalcarea prevederilor constitutionale referitoare la desfasurarea procedurii parlamentare de adoptare a legilor, in conditiile in care legea a fost adoptata cu doua zile inainte sa expire termenul stabilit pentru depunerea amendamentelor.

„In Romania, regula este exceptia de la regula, dar PSD si PNL au grija sa nu spuna acest lucru. Asa cum s-au laudat ca au oprit angajarile la stat, pentru ca apoi sa introduca exceptie dupa exceptie, asa au facut si cu majorarile de salarii. In legea de aprobare a OUG-ului prin care au crescut salariile unor categorii de bugetari au vrut sa introduca, pe sest, majorari si pentru demnitari, de la presedinte, premier si ministri pana la sefi de institutii publice si alesi locali.

Sub presiunea publica, au facut apoi jumatate de pas inapoi, pastrand insa majorarile pentru primari si presedintii de consilii judetene. Adevarul este ca PSD, PNL si UDMR au nevoie sa-si plateasca foarte bine primarii si sefii de consilii judetene pentru ca acestia sa se implice in strangerea de voturi la viitoarele alegeri, iar pana atunci sa vegheze ca ajung unde trebuie contractele pe bani publici. Asa cum i-am oprit la Curtea Constitutionala sa creasca indemnizatiile parlamentarilor asa ii vom opri si acum”, a declarat Cristian Seidler, deputat USR si vicepresedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Francezii au confiscat vila din Biarritz a fostei neveste a lui Vladimir Putin. Vila fusese cumparata in 2013 cu 5,3 milioane euro

Vila din Biarritz a fostei neveste a lui Putin, Liudmila Oceretnaia, a fost confiscata de…

14 minute ago

Ploiesti: Un politist este acuzat de viol, IPJ anunta „declansarea cercetarii prealabile”

Un politist din Ploiesti este acuzat de viol, o femeie care a depus o plangere…

9 minute ago

Doi inalti ofiteri din serviciile secrete ale Kremlinului au fugit din tara dupa ce au luat cea mai mare mita din istoria Rusiei: 52 de milioane de dolari

Doi membri ai unui departament ultrasecret al Ministerului de Interne au fugit din Rusia dupa…

2 ore ago

Scandalul Cirstoiu, seful UDMR ii ironizeaza pe liderii PSD si PNL: „Nu stiu ce este in capul lor, parca vor sa vina in ajutorul lui Piedone”

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, pune sub semnul intrebarii, miercuri seara, credibilitatea coalitiei in fata alegatorilor,…

22 de minute ago

Astazi, un nou termen de judecata in dosarul Vlad Pascu – ar putea fi si ultimul, inainte de pronuntarea sentintei

Un nou termen in dosarul in care este judecat Vlad Pascu - tanarul drogat care…

11 minute ago