O noua arma misterioasa folosita de Ucraina impotriva blindatelor Rusiei. Foarte precisa si mai ales foarte eficienta – Video

externe

O noua arma misterioasa este folosita cu mare succes de ucraineni impotriva blindatelor rusesti, arata Ukraine Weapons Tracker.

Sursa prezinta doua inregistrari video realizate de fortele ucrainene cu lovituri foarte precise si devastatoare asupra unor vehicule ale trupelor Rusiei.

„Un vehicul de lupta al infanteriei ruse este lovit cu munitie necunoscuta. Desi arata oarecum asemanator cu submunitiile SMArt, unele aspecte precum viteza si unghiul sunt diferite. Este posibil sa vedem ceva ce nu a fost documentat pana acum”, noteaza Ukraine Weapons Tracker.

Rusia ar putea lansa o ofensiva ampla in regiunea Herson, din sudul Ucrainei, si isi consolideaza fortele din aceasta zona, a anuntat joi generalul ucrainean Oleksii Hromov, potrivit Reuters.

Rusia detine controlul asupra unor pozitii importante in sudul Ucrainei, dar Kievul a promis sa declanseze o contraofensiva majora si a folosit arme occidentale sofisticate pentru a lovi liniile de aprovizionare si depozitele de munitii ale fortelor ruse.

Hromov a spus ca Rusia a adus o cantitate imensa de arme si echipamente in regiunea cu importanta strategica Herson, dintre care o mare parte este deja ocupata de fortele ruse.

”Este posibil ca inamicul sa incerce sa realizeze operatiuni ofensive adanc in teritoriul nostru si sa ameninte dezvoltarea succesului nostru, pentru a forta armata noastra sa stopeze extinderea capetelor de pod si sa treaca in defensiva”, a declarat militarul ucrainean de rang inalt intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, in est Ucraina si-a imbunatatit pozitiile tactice in jurul orasului Sloviansk, recucerind doua sate, dar fortele ruse incearca sa preia controlul asupra orasului Avdiivka si satului Pisky.

In aceeasi regiune, armata ucraineana a fost nevoita sa renunte la mina de carbune de la Butivka.

La 24 februarie, Rusia a declansat o agresiune militara nejustificata si neprovocata impotriva Ucrainei. Moscova afirma constant ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: