O noua campanie a trusturilor penale. Se cere anchetarea judecatorilor care au indraznit sa-i condamne pe Nastase si Voiculescu: „S-au incalcat valorile UE”

politica

Trusturile de presa controlate de penali, Antena 3 si RTV, au demarat o noua campanie isterica, sustinand ca trimiterea la inchisoare a unor celebri inclupati, precum Adrian Nastase si Dan Voiculescu, s-a facut ca urmare a unei „liste negre” trimise de la Bruxelles. Bogdan Chirieac, o prezenta constanta la cele doua televiziuni, solicita anchete din partea Parlamentului si a Parchetului.

”Este surprinzatoare. Acest tip de lista se face in spatele usilor inchise, din nefericire, in dictaturi, in democratiile slabe, in colonii, dar nu ma asteptam ca lista sa fie publica, intr-un document oficial. Incalca toate principiile de drept si valorile UE. Toti cei mentionati in lista sunt, intr-un fel sau altul, adversari ai presedintelui de atunci al Romaniei, Traian Basescu. Probabil ca lista a fost facuta la Bucuresti, a fost trimisa la Bruxelles, care si-a asumat-o si a trimis-o inapoi la Bucuresti. Inspaimantator este si ca primul ministru de atunci, ales de popor, dl Victor Ponta, aflat in coalitie cu PNL-ul condus de dl Crin Antonescu, probabil ca nu a fost informat in legatura cu documentul acesta”, a declarat Chirieac la Antena 3.

El a cerut anchete dure, pentru a se vedea cum s-a ajuns la condamnari.  ”Nu vreau sa acuz pe nimeni, aici trebuie sa fie o investigatia in tot sensul profund al cuvantului, deci si Parlament, si Parchet si toti cei care au ceva de spus in aceasta tara”, a precizat Chirieac.

”Cum se face ca toti cei aflati pe lista, unii intr-o situatie strigatoare la cer, care chiar n-au savarsit faptele, toti au fost condamnati. Cine i-a condamnat? Cum s-a intamplat ca toti cei de pe lista au suferit condamnari? Cine sunt judecatorii care i-au condamnat? Daca este judecator si nu sunt probe, el trebuie sa ia decizia in consecinta. Niciun document politic cum este acesta, chiar de politie politica este acest document, nu trebuie sa influenteze un judecator. Doar legea si probele trebuie sa-l influenteze. Trebuie vazut cine, cum, pe ce situatie a emis documentul de la CE si de ce lucrul acesta s-a aplicat strict Romaniei. Sa nu ne ascundem dupa deget, niciun alt stat al UE nu a primit o lista neagra”, a mai spus analistul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,


loading...

Comentarii: