O noua conspiratie contra DNA. Cerere oficiala adresata Avocatului Poporului pentru a sesiza CCR ca DNA functioneaza neconstitutional

politica

Fostul senator Ioan Ghise (ALDE) anunta ca a cerut Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutioanal asupra faptului ca DNA functioneaza neconstitutional.

„Incepand din anul 2002, DNA functioneaza in baza unei OUG care timp de 15 ani nu a fost dezbatuta si nu a fost votata in Parlament. Oare de ce ? Oare ce spun constitutionalistii si autoritatile statului: CSM, Parlament, Guvern, Consiliul legilativ, Avocatul poporului?”, sustine Ghise.

Conform prevederile din aceasta Ordonanta de Urgenta nr 43/2002 se precizeaza ca DNA este „o directie de parchet de procurori”. Astfel, Ioan Ghise afirma ca „DNA este o persoana juridica, are buget propriu, este parte din structura Ministerului Public, la randul lui persoana juridica de drept public dar… DNA “este independenta in raport cu instantele judecatoresti si cu parchetele de pe langa acestea, precum si in relatiile cu celelalte autoritati publice “. Legandu-se astfel si de declaratia sefei DNA care a afirmat „Noi suntem DNA”, Ghise trage urmatoarea concluzie: DNA este un „stat in stat”.

„DNA nu se subordoneaza nimanui, este stat in stat, organism suprastatal”, a mai subliniat Ghise la Antena 3.

„Potrivit legii Avocatului Poporului, domnia sa ca institutie specializata este obligat sa o analizeze solicitarea pe care am depus-o si apoi in functie de aprecierea pe care o va formula, sa sesizeze sau nu CCR. Ceea ce merita precizat in plus, este ca odronanta 43 din 2002 a fost aprobata prin legea 503 din iulie 2002, dar articolul la care facem referire nu a fost modificat. Asadar, exact articolul care spune ca DNA ‘este independenta in raport cu instantele judecatoresti si cu parchetele de pe langa acestea, precum si in relatiile cu celelalte autoritati publice’, acest articol a ramas in lege ca in ordonanta, adica neconstitutional. Si DIICOT-ul este intr-o situatie similara”, a declarat Ioan Ghise la Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: