O noua culme a penibilului PSD. Severin se cearta cu sine insusi dupa ce l-a facut „mitocan” pe Iohannis

politica

Adrian Severin a publicat un text pe site-ul pro-PSD DC News in care reuseste performanta sa se contrazica flagrant pe parcursul a doar cateva fraze.

Severin afirma in debutuil articolului ca Iohannis „a mai savarsit o mitocanie” pentru ca nu a invitat-o si pe Dancila la Summitul UE de la Sibiu dupa care tot Severin recunoaste ca „dl Iohannis nu are, de fapt, nici o calitate pentru a invita pe cineva la reuniunea unei institutii europene pe care nu o prezideaza”.

„Presedintele Iohannis a mai savarsit o mitocanie: nu a invitat-o si pe Presedinta Consiliului UE, primul ministru roman Viorica Dancila, la Summitul de la Sibiu. Astfel a internationalizat nu atat lupta politica interna din Romania, cat mai ales lipsa de stil, de suplete, de sofisticare, de civilitate, de bun simt si de bun gust cu care azi la noi se poarta aceasta.

Ineleganta, cu care candva ne-a surprins dar cu care intre timp ne-a obisnuit urmasul Grupului Etnic German, a generat o furtuna in opinia publica romaneasca.

Romanii, in zdrobitoarea lor majoritate (inclusiv cei care nu sunt membri sau simpatizanti PSD) ii cer lui Klaus Iohannis repararea ofensei. Putini stiu ca problema cu adevarat grava nu este refuzul invitatiei. Dl Iohannis nu are, de fapt, nici o calitate pentru a invita pe cineva la reuniunea unei institutii europene pe care nu o prezideaza”, a scris Severin pe DC News.

Premierul Viorica Dancila a declarat vineri ca este nemultumita de atitudinea Presedintiei, care nu a lansat o invitatie catre premier pentru participarea la Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, afirmand ca acesta este de fapt mesajul transmis liderilor europeni.

La o zi distanta, seful Executivului a spus ca nu se roaga de nimeni sa fie invitata la Summitul de la Sibiu si a vazut opiniile potrivit carora nu pot participa si premierul si presedintele, insa a dat exemplul altor evenimente unde alte state UE au avut mai multi reprezentanti.

Summitul sefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai asteptat eveniment politic european in perioada detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE. In acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agenda a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al sefilor de stat sau de guvern din UE va fi gazduit de presedintele Klaus Iohannis iar presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, si presedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: