O noua dementa, propagandistii lui Dragnea cer anularea tragerii la sorti: „Cristina Tarcea a tras cu ochiul sa vada numele judecatorilor”

news

Chris Terhes, unul dintre propagandistii anti-DNA care sunt promocati intens de Antena 3, sustine ca presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a tras cu ochiul la numele scrise pe biletelele pe care le-a extras pentru a desemna componenta completurilor de cinci judecatori. „De cateva ori Tarcea a tras un bilet din bolul de penal, l-a ridicat un pic si apoi l-a lasat si a tras altul. Biletele acestea aveau deschizatura catre ea. Oricine poate banui ca a vazut ce scrie in ele”, sustine Terhes.

Intr-o postare pe Facebook, Terhes afirma ca „nici completele acestea extrase de Tarcea nu sunt legal constituite” si lanseaza o noua teorie a conspiratiei. Un nou semn ca Dragnea este foarte nemultumit de componenta completului care il judeca.

„Nici completele acestea extrase de Tarcea nu sunt legal constituite. ICCJ si-a introdus in propriul regulament un articol care spune ca la selectarea judecatorilor pentru completele de 5 nu intra judecatorii de anul anterior. O asemenea prevedere nu exista in lege.

Compunerea completelor se stabileste prin lege, Colegiul de conducere, care e organ administrativ, neputand adauga sau elimina articole dintr-o lege.

Daca legea nu spune ca judecatorii din anul anterior nu pot fi trasi la sorti anul urmator, atunci nici Colegiul de conducere nu poate include o asemenea conditie la alegerea judecatorilor din aceste complete.

Prin urmare, inainte de a se incepe extragerea de azi, a vazut cineva cate si ce nume de judecatori s-au introdus in acele boluri?

Apoi, uitati-va pe inregistrare si remarcati un lucru: biletele pentru completele de civil erau impaturate de 4 iar cele din bolul cu penalul in 2.

De cateva ori Tarcea a tras un bilet din bolul de penal, l-a ridicat un pic si apoi l-a lasat si a tras altul. Biletele acestea aveau deschizatura catre ea. Oricine poate banui ca a vazut ce scrie in ele.

Uitati-va pe inregistrare sa va convingeti.

Ce am vazut azi ca se intampla la ICCJ cu alegerea acestor complete e de bezna mintii.

In cazul completelor de 5, pentru a fi totul cu adevarat aleatoriu, fie se trag 5 judecatori pentru fiecare dosar, de fata cu partile, fie se creaza complete de cate 5 dintre toti judecatorii si apoi se desemneaza aleatoriu completul pentru un dosar.

Ce am vazut azi cu extragerea completelor de 5 e o pacaleala si ma mir ca berbecii din politica nu au vazut asta pana acum.

Nu in ultimul rand, sa pui bilete intr-un borcan si sa extragi din el nu e aleatoriu. Remarcati cum le amestecau doar pe mijloc.

Aleatoriu ar fi sa se introduca fiecare nume de judecator intr-o bila, bilele intr-un bol, sa se amestece si apoi sa se extraga 5. Ca la Loto”, a scris Terhes pe Facebook.

La Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost primita, vineri dimineata, o solicitare din partea presedintelui PSD Liviu Dragnea de suspendare a tragerii la sorti de vineri a completurilor de 5 judecatori.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost primita, vineri dimineata, o solicitare din partea presedintelui PSD, Liviu Dragnea, de suspendare a tragerii la sorti si de anulare a hotararii Colegiului de conducere prin care se organiza aceasta tragere la sorti vineri.

Instanta suprema a schimbat insa, vineri, prin tragere la sorti, membrii completelor de cinci judecatori pentru 2018 dupa ce CCR a decis ca exista conflict juridic constitutional intre Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parlament.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a tras la sorti noii judecatori din completurile de 5, schimband si componenta celui care judeca apelul in cazul lui Liviu Dragnea. Vicepresedintele ICCJ, Iulian Dragomir, nu se mai regaseste in acest complet.

La Inalta Curte de Casatie si Justitie functioneaza doua completuri de 5 judecatori in materie penala.

Noua componenta a Completului 1 penal de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este formata din judecatorii: Rodica Cosma, Valentin Horia Selaru, Simona Cristina Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie. Pentru cotinuitatea completului, in situatii speciale, au fost alesi si judecatori supleanti. Acesta sunt judecatorii: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera su Sandel Macavei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: