O noua dezvaluire Rise Project. Fiul lui Liviu Dragnea incearca sa salveze grosul din afacerile tenebroase ale sefului PSD

news

Jurnalistii de la Rise Project au dezvaluit, joi, ca fiul lui Liviu Dragnea preia patrimoniul de lux al corporatiei Tel Drum. 

„Dragnea Junior a cumparat mai multe proprietati de la corporatia teleormaneana. Transferul imobiliar se regaseste in dosarul de insolventa, pe lista cu proprietatile instrainate in ultimele sase luni si sumele incasate – depusa de avocatii Tel Drum.

Sunt patru proprietati care alcatuiesc impreuna un domeniu total de 3,9 ha, la intrarea in Turnu Magurele.

Piesa de rezistenta e fosta vila de protocol a partidului comunist, cu piscina si acareturile aferente. Celelalte trei sunt terenurile care o inconjoara, luate si ele la pachet.

Tel Drum le-a vandut pe toate lui Dragnea Junior cu aproape 106.000 euro (493.601,36 lei).

Tranzactia a avut loc pe 9 ianuarie, cu opt zile inainte ca cererea de insolventa a corporatiei sa fie inregistrata la Tribunalul Teleorman. Contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, daca acesta considera ca vanzarea s-a facut in dauna creditorilor.

Cumparatorul oficial: o firma (Zooveg 2010) in care fiul de 29 de ani al presedintelui PSD detine 70% din actiuni.

Ii are aici ca asociati minoritari pe Ilie Dragne si Gabriel Putineanu, doi apropiati ai familiei.

Primul e consatean cu Dragnea Senior si omniprezent in toate afacerile lui Dragnea Junior. Mai e cercetat si intr-un dosar de evaziune, fiind saltat de mascati anul trecut, pentru 24 de ore, cu prilejul unor raiduri complexe ale DIICOT. Atunci a fost vizata inclusiv ferma de porci a lui Dragnea Junior pe care Ilie Dragne o administreaza.

Al doilea e fratele lui Mihai Putineanu – finul lui Liviu Dragnea, casatorit cu o verisoara a Bombonicai si fost director in Consiliul Judetean Teleorman.

Intrat in afaceri, finul Putineanu a devenit finantator si activist de frunte la PSD. Ferma lui de vaci (Agrotrust) a incasat de-a lungul timpului peste 25 de milioane de la Tel Drum, dar a si platit facturi private catre realizatori Antena 3 sau firme-fantoma.

Prin firma (Zooveg 2010) care a preluat vila PCR, Dragnea Junior controleaza si afacerea cu silozurile din Teleorman (Gransiloz), dezvoltata in cooperativa cu Tel Drum. Peste 18 milioane de lei au rulat impreuna cele doua entitati.

Nu-i prima data cand fiul sefului PSD tranzactioneaza proprietati cu Tel Drum prin aceste companii. In 2016, el ceda corporatiei domeniul de vanatoare detinut de Gransiloz si folosit de tatal lui pentru intalniri cu membri importanti ai partidului. Padurea a fost transferata in contul unei datorii de 700.000 de euro. Detalii, AICI

Mai mult: in sistemul integrat al gruparii, Tel Drum a garantat si creditele bancare obtinute de aceste firme ale lui Dragnea Junior.

Cert e ca fluxul banilor pe traseul Tel Drum – Gransiloz se capitalizeaza in firma-mama (Zooveg 2010). Din acest punct, banii pleaca direct in cardul lui Dragnea Junior. Destinatie finala”, scrie Rise Project.

Citeste continuarea articolului pe site-ul Rise Project.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: