O noua epidemie in China. Beijingul recunoaste ca o bacterie a a fost scapata anul trecut dintr-un laborator

externe

Peste 3.000 de persoane s-au imbolnavit de bruceloza in nord-vestul Chinei dupa ce o bacterie a fost scapata anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale, au anuntat vineri autoritatile chineze, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Bruceloza este o boala transmisa de animale sau de produse de origine animala. In general, nu se transmite de la om la om, insa poate provoca febra, dureri articulare si dureri de cap.

In total, 3.245 de persoane au fost testate pozitiv pentru aceasta bacterie, cifra stabilita in urma testelor realizate dupa incident, potrivit autoritatilor sanitare din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, care au precizat ca nu a fost depistat niciun caz de transmitere de la om la om.

Un laborator public din oras a folosit in iulie-august 2019 un dezinfectant expirat pentru productia de vaccinuri anti-bruceloza destinate animalelor, au anuntat marti autoritatile chineze.

In consecinta, sterilizarea a fost incompleta si bacteriile erau inca prezente in emisiile de gaze ale companiei – Uzina bio-farmaceutica din Lanzhou pentru cresterea animalelor.

Acest gaz contaminat s-a raspandit prin aer pana la Institutul de Cercetari Veterinare din apropiere, unde a infectat aproape 200 de persoane in decembrie anul trecut.

Biroul de sanatate din Lanzhou a declarat vineri ca bacteria a provenit in general de la oi, bovine si porci.

Laboratorul si-a cerut scuze anul acesta si i-a fost retrasa autorizatia de a produce vaccinuri impotriva brucelozei.

Persoanele imbolnavite vor primi despagubiri financiare incepand din octombrie, potrivit autoritatilor din Lanzhou.

Mai mult despre:

Comentarii: