O noua forta isi face aparitia in Siria: CUBANEZII

externe

Postul american de televiziune Fox News a anuntat ca in Siria si-au facut aparitia forte terestre cubaneze, care vor lupta alaturi de Rusia pentru a mentine regimul lui Bashar Al-Assad.

Potrivit jurnalistilor americani, care citeaza surse din cadrul University of Miami’s Institute for Cuban and Cuban-American Studies, seful fortelor armate ale Cubei, generalul Leopoldo Cintra Frias, a vizitat recent Siria. El s-a aflat in fruntea unui grup de militari cubanezi veniti pentru a oferi suport presedintelui sirian.

Miercuri, mai multi oficiali SUA au confirmat pentru Fox News ca unitati ale fortelor speciale cubaneze se afla pe teren in Siria. Acestia au mentionat ca militarii cubanezi au fost antrenati de Rusia si adusi in Siria cu avioanele Moscovei. Un ofiter arab aflat la Damasc a declarat ca a vazut sosind doua avioane rusesti cu personal cubanez la bord.

Directorul executiv al University of Miami’s Institute for Cuban and Cuban-American Studies, Jaime Suchlicki, a declarat ca militarii cubanezi ajunsi la Damasc sunt experti in a opera pe tancurile rusesti.

„Rusii si cubanezii au relatii foarte stranse. Rusii ii antreneaza de ani de zile si le furnizeaza tot felul de echipamente militare”, a adaugat Jaime Suchlicki.

ft-cuba-syria-2

Armata cubaneza se afla pe locul 110 in lume in topul celor mai puternice forte militare, potrivit  globalfirepower.com. Desi este mica, armata lui Castro este „foarte bine antrenata”, a mai spus expertul de la Miami.

Implicarea cubanezilor in conflicte alaturi de rusi nu este ceva nou. In anii ’70  au luptat impreuna cu sovieticii in mai multe tari central africane. De asemenea, Cuba a trimis trupe in Siria in 1973 in timpul razboiului Yom Kippur cu Israelul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: