O noua functie la varful statului pentru fostul bodyguard al lui Putin. Alexei Diumin s-a laudat ca l-a salvat pe Putin de atacul unui urs

externe

Alexei Diumin

Presedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Alexei Diumin intr-un post la varful statului, continuand astfel ascensiunea celui care i-a fost candva garda de corp, relateaza Bloomberg.

Putin l-a numit pe Diumin, in varsta de 51 de ani, ca secretar al Consiliului de Stat, potrivit unui comunicat al Kremlinului publicat miercuri. Organismul este responsabil cu dezvoltarea „obiectivelor strategice si sarcinilor politicii interne si externe” si reuneste reprezentantii Kremlinului, oficialii guvernamentali, parlamentari si lideri regionali.

Diumin a fost mutat la Kremlin in calitate de consilier prezidential din functia sa de guvernator al regiunii ruse Tula.

Din 1999, Diumin a slujit in serviciul personal al lui Putin, devenind unul dintre cei mai apropiati bodyguarzi ai sai. A pretins ca odata ca l-a protejat pe presedinte de un urs. Diumin se afla, de asemenea, intr-un cerc restrans de oficiali care joaca hochei pe gheata cu Putin.

El a fost adjunctul sefului Diviziei de operatiuni speciale a informatiilor militare ruse GRU, care a jucat un rol esential in capturarea Crimeei de catre Putin in 2014. A mai ocupat pozitia de adjunct al ministrului apararii,.

Promovarea lui Diumin urmeaza deciziei presedintelui de a-l inlatura pe Serghei Soigu din functia de ministru al apararii. Soigu a fost numit secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, iar Putin l-a numit ministru al apararii pe fostul prim-vicepremier Andrei Belousov, economist.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: