news

O noua situatie jenanta pentru PSD. Seful AEP, Mituletu Buica, a demisionat dupa ce ANI l-a acuzat ca si-a angajat cumnata

Seful AEP, Constantin-Florin Mituletu-Buica, a demisionat miercuri din functie.

„Autoritatea Electorala Permanenta informeaza ca astazi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mituletu-Buica a inaintat celor doua camere ale Parlamentului demisia de onoare din functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, incepand cu data de 13 februarie 2023, in conditiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente si ale Legii nr. 7/2006 privind statutul functionarului public parlamentar”, se arata intr-un comunicat al AEP.

Citeste si: PNL anunta ca Mituletu-Buica este omul PSD-ului: „Asteptarile noastre sunt legate de o reactie din partea PSD”

Buica a ajuns pe mana procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie pentru ca s-a folosit de functie si a angajat-o pe cumnata sa pe post de consiliera in institutia pe care o conduce.

„Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre CONSTANTIN-FLORIN MITULETU BUICA a infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane prevazuta de art. 301 din Codul Penal, intrucat, in exercitarea atributiilor de Presedinte al Autoritatii Electorale Permanente a emis, aprobat si semnat un numar de 9 acte materiale prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost incadrata la Cabinetul Vicepresedintelui Autoritatii Electorale Permanente pe functia de consilier.” se arat in comunicatul ANI.

Este vorba de angajarea la AEP, pe post de consilier in Biroul teritorial Dolj, a lui Carmen Mihaela Mininges, sora sotiei presedintelui AEP.

Mituletu Buica a mai fost vizat de o plangere penala, dar judecatorii au retrimis la parchet dosarul. In decembrie 2021, parchetul Judecatoriei Sectorului 3 a informat Parlamentul ca l-a trimis in judecata pe presedintele AEP, acuzat atunci de abuz in serviciu. El era acuzat de procurori ca ar fi facut presiuni ca Gabriel Sauca (Director general, Directia de Coordonare a Sistemului Informational Electoral National) si Cristian Petraru (seful Departamentului de organizare a proceselor electorale) sa paraseasca institutia.

Mituletu-Buica a respins acuzatiile.

La inceputul lunii iunie 2022, Tribunalul Municipiului Bucuresti a decis sa returneze la parchet dosarul de abuz in serviciu al presedintelui Autoritatii Electorale Permanente, Constantin Mituletu Buica. Decizia e definitiva.

Buica a fost instalat in functie cu sprijinul grupurilor parlamentare ale PSD.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

2 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

5 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

6 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

6 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

6 ore ago