O noua initiativa legislativa hoteasca din partea PSD. Cum vrea Nicolicea sa reduca o cincime din pedepsele celor aflati la inchisoare

news

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a propus, miercuri, ca reducerea de pedeapsa pentru 30 de zile de detentie in conditii inumane sa fie de 6 zile, el argumentand ca sub pragul de 5 sau 6 zile legea nu ar mai avea efectul scontat.

Intrebat de ce a propus 6 zile reducere de pedeapsa la 30 de zile de detentie in conditii inumane, Nicolicea a raspuns: „A fost rezultanta unui calcul pentru ca la o zecime scadere de pedeapsa, cum era pana acum, te duce tot in faza de eliberare conditionata la doua treimi, si acolo din una sau doua amanari se elimina tot castigul pe care l-ai avut ca ai stat in conditii inumane”.

„Si am spus ca legea devine atunci practic fara efect si e mai bine sa nu mai faci o astfel de lege. Pe de alta parte, mi s-a parut cam mare si propunerea facuta de domnul Marton Arpad de 9 zile, adica o treime reducere pentru conditii inumane si eu am facut o sugestie si anume ca poate sa devina efectiva (legea, n.r.) in jur de 5-6 zile acordate pentru conditii inumane. Ramane sa stabileasca comisia si plenul”, a adaugat Nicolicea, citat de Mediafax.

El a spus ca a facut doar o propunere si ca discutia va fi reluata lunea viitoare in cadrul Comisiei juridice.

„Nu am facut amendament, discutia se va relua luni. Am spus colegilor din comisie sa se consulte cu grupul din care fac parte si luni sa vina sa spuna punctul de vedere. Luni se va transa prin vot”, a adaugat Nicolicea.

In proiectul de lege venit de la Guvern se prevede ca reducerea de pedeapsa sa fie de 3 zile la 30 de zile de detentie in conditii inumane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: