„O noua insulta la adresa romanilor”. Reactia USR dupa ce Viorica Dancila a fost desemnata premier

politica

Uniunea Salvati Romania a criticat, in termeni duri, numirea facuta de presedintele Klaus Iohannis la functia de premier al Romaniei in persoana Vioricai Dancila. Potrivit acestora, Dancila nu respecta criteriile de competente enuntate de presedinte, iar singur criteriu de alegere a acesteia a fost obedienta fata de Liviu Dragnea.

Potrivit unui comunicat publicat la scurt de la anuntul presedintelui Klaus Iohannis prin care a desemnat-o premier pe Viorica Dancila, propunerea venita din partea PSD, USR afirma ca numirea acesteia este inca o insulta adusa romanilor, de vreme ca nu are niciun fel de competente care sa o certifice pentru aceasta functie. Mai mult, singurile criterii care au contat in numirea ei au fost obedienta fata de Liviu Dragnea si „satisfacerea intereselor acestuia de a scapa de justitie si de a-si mentine averea”.

„Viorica Dancila premier, o noua insulta la adresa romanilor. Biroul National al Uniunii Salvati Romania considera ca propunerea din partea coalitiei PSD-ALDE pentru functia de prim-ministru al Romaniei – Vasilica Viorica Dancila – nu respecta criteriile de competenta enuntate public de presedintele Klaus Iohannis. USR constata ca singurul criteriu de alegere a premierului la PSD este obedienta fata de liderul suprem si satisfacerea intereselor acestuia de a scapa de justitie si de a-si mentine averea. Anul trecut, Viorica Dancila s-a remarcat ca o sustinatoare inflacarata a OUG 13 si a tuturor modificarilor legilor justitiei, prin declaratii si scrisori in Parlamentul European, legate de protestele civice”, a precizat cei de la USR.

USR critica decizia presedintelui Iohannis privind numirea in functia de premier a Vioricai Dancila si sustine ca nu va vota viitorul Guvern Dragnea 3.

„Este regretabil ca Presedintele Johannis a ratat sansa de a limita dezastrul produs de PSD, a ratat sansa de a-si folosi atributiile constitutionale legitime de a desemna un premier decent. O alta sansa pentru PSD inseamna ca Romania ramane din pacate si in perioada urmatoare prada capriciilor medievale ale unui Liviu Dragnea care ne impinge cu fiecare zi mai departe de Europa.
USR nu va vota Guvernului Dragnea 3 si va lupta in continuare in Parlament si in strada pentru a bloca initiativele periculoase initiate de actuala majoritate”, au declarat reprezentantii USR.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca o accepta pe Viorica Dancila ca premier. El a spus ca ofera inca o sansa PSD pentru a pune in practica ceea ce a promis in campania electorala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

 

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: