O noua lansare istorica. Boeing si NASA, gata sa trimita in spatiu nava Boeing Starliner cu echipaj uman

externe

Boeing Starliner

Dupa ani de intarzieri si o serie ametitoare de esecuri in timpul zborurilor de testare, nava spatiala Boeing Starliner este in sfarsit pregatita sa faca lansarea inaugurala cu echipaj, relateaza CNN.

Misiunea este pe cale sa decoleze din Florida pe 6 mai, transportandu-i pe astronautii Suni Williams si Butch Wilmore de la NASA catre Statia Spatiala Internationala, marcand ceea ce ar putea fi o victorie istorica si mult asteptata pentru programul Starliner, aflat in dificultate.

„Proiectarea si dezvoltarea sunt dificile – in special in cazul unui vehicul spatial care transporta echipaj uman”, a declarat Mark Nappi, vicepresedinte si manager al programului Starliner la Boeing, in timpul unei conferinte de presa de joi.

„Au existat o serie de lucruri care au fost surprize pe parcurs si pe care a trebuit sa le depasim. (…) Cu siguranta a facut ca echipa sa fie foarte, foarte puternica. Sunt foarte mandru de modul in care au depasit fiecare problema pe care am intampinat-o si ne-au adus in acest punct”, a mai spus el.

Cu toate acestea, Ken Bowersox, administratorul asociat al Directiei de Misiuni pentru Operatiuni Spatiale a NASA, a precizat ca 6 mai „nu este o data obligatorie”.

„Vom lansa atunci cand vom fi pregatiti”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: