O noua lectie de responsabilitate. Ciolos nu are de gand sa faca jocul lui Dragnea: „PSD sa-si tina promisiunile”

politica

Premierul Dacian Ciolos nu a confirmat in discutia de marti cu liderul PSD Liviu Dragnea faptul ca accepta propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal, precizeaza Executivul intr-un comunicat de presa.

„In cadrul discutiei telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Ciolos nu a confirmat ca accepta propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal. Prim-ministrul a precizat ca ia nota si analizeaza aceasta propunere, dar trebuie avute in vedere mai multe aspecte legale si de oportunitate ale deciziei”, arata sursa citata.

De asemenea, premierul Dacian Ciolos se asteapta ca PSD sa isi indeplineasca promisiunile facute inainte de alegeri, se mentioneaza in comunicat.

„Pe de alta parte, premierul Dacian Ciolos se asteapta ca Partidul Social Democrat sa isi respecte promisiunile si programul de guvernare prezentat cetatenilor inainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumandu-si totodata responsabilitatea politicii fiscale si legislatia adoptata deja in Parlament”, mai arata Guvernul.

Dragnea a declarat, marti, ca i-a cerut lui Dacian Ciolos sa amane cu un an taierea a trei taxe.

„I-am solicitat sa analizeze posibilitatea prorogarii pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem in program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar in acelasi timp pastrarea actualei cote de 20% in 2017 deoarece consideram ca reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului in acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor. De asemenea, in ceea ce priveste reducerea accizei la carburanti constatam ca desi pretul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, in Romania pretul la pompa este cel mai mare din UE si aici vorbim de pretul fara taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat. Asta ne face sa credem ca o reducere a accizei fara o discutie serioasa cu Consiliul Concurentei risca sa nu duca la o reducere a pretului pentru consumatorul final.

Un alt punct al discutiei a fost legat de taxa pe constructii speciale care va trebui eliminata atunci cand marile companii din Romania vor intelege ca profiturile obtinute in Romania trebuie platite aici – ma refer la implementarea Directivei 1164 a CE sau alte masuri care vor fi aprobate astfel incat companiile sa verse impozitele in Romania daca ele se realizeaza aici”, a declarat Dragnea intr-un interviu publicat de stiripesurse.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: