O noua lovitura a DNA. Procurorii au descoperit trafic de influenta la VARFUL primariei din Cluj-Napoca

politica

Procurorii DNA au dispus luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile fata de Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, privind savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Printre obligatiile impuse se afla si aceea sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marti Agerpres, in perioada februarie — mai, Anna Horvath, in calitate de viceprimar, si-a folosit influenta pe langa functionari publici din cadrul Primariei pentru urgentarea avizarii unui proiect imobiliar in care un om de afaceri avea interese economice.

DNA precizeaza ca derularea acestui proiect imobiliar presupunea obtinerea, in prealabil, a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafete de teren, eliberarea autorizatiei de construire.

„Pentru demersurile pe care le-a facut pe langa functionari cu atributii in domeniul urbanismului si autorizarii lucrarilor de constructii, inculpata Horvath a pretins omului de afaceri procurarea si remiterea unui numar de 60 de abonamente (avand o valoare totala de circa 20.000 lei) la doua festivaluri de muzica, pe care sa le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau in cadrul campaniei electorale. Cele doua persoane au convenit sa disimuleze remiterea abonamentelor sub forma incheierii unui contract de sponsorizare, urmand ca viceprimarul Anna Horvath sa indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care sa fie incheiat acest contract”, sustin procurorii.

Anchetatorii au mai retinut ca, in acelasi context, Anna Horvath a promis ca dupa alegerile locale il va ajuta pe acelasi om de afaceri si in cazul altor proiecte imobiliare in care acesta avea interese economice.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, viceprimarul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa informeze de indata cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul de politie conform programului de supraveghere sau ori de cate ori este chemata, sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a procurorului, sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar, sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

„Inculpatei i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive”, subliniaza DNA.

Anna Horvath a fost audiata luni timp de doua ore de procurorii DNA.

Luni, viceprimarul a declarat ca procurorii DNA fac cercetari in legatura cu finantarea campaniei electorale din iunie 2016, cand a candidat pentru functia de primar.

In acest dosar, procurorii DNA au efectuat perchezitii in 9 locatii din municipiul Cluj-Napoca, din care doua situate in incinta aceleiasi institutii publice, intr-un dosar privind fapte comise in perioada 2014 — 2016.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: