O noua lovitura a lui Dragnea, dupa victoria din CEX. Numire surprinzatoare in functia de secretar general al Guvernului

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, pentru Mediafax, ca fostul judecator al CCR, Toni Grebla, va fi numit in functia de secretar general al Guvernului, anuntul fiind facut in sedinta de vineri al CExN al partidului.

„In timpul discutiei, s-a amintit de cativa dintre colegi ca postul de secretar general al Guvernului este al PSD si ca doamna Andreea Lambru este interimara pe aceasta functie, ea neavand niciun ajutor si fiind fost secretar general adjunct. Aceasta tine si locul secretarului general al Guvernului, dupa plecarea domnului Busuioc. De foarte mult timp, de cateva luni de zile, s-a tot cerut in interior sa luam o masura vis a vis de Secretariatul General al Guvernului. Liviu Dragnea i-a anuntat pe colegi ca in discutii a ajuns la concluzia ca ar fi o foarte buna numire in persoana lui Toni Grebla. A zis ca s-a intalnit si i-a facut aceasta propunere si a acceptat-o, iar toti cei din sala au aplaudat. Au aplaudat pentru ca Toni Grebla este un vechi coleg de al nostru, este fondator al acestui partid de pe vremea FSN-ului. A fost si presedinte FSN Gorj pe vremuri. Este una dintre cele mai ¬ęspectaculoase¬Ľ victime ale abuzurilor acestui sistem odios, pentru ca dosarul lui, ca judecator la Curtea Constitutionala, cu traficul de struti, a facut inconjurul planetei. Cred ca nu a fost ziar, presa sau televiziune din lume care sa nu vorbeasca despre aberatia de la Bucuresti, intr-o tara europeana vis a vis de un alt judecator al CCR. Au ramas fara grai inclusiv cei de la Comisia de la Venetia cand au auzit ce se intampla la Bucuresti. Prin urmare, nominalizarea lui a starnit ropot de aplauze in Cex din partea tuturor. Nu a fost nicio obiectie”, a afirmat Codrin Stefanescu.

Intrebat daca prim-ministrul a exprimat vreo opinie in legatura cu aceasta nominalizare, Stefanescu a raspuns: „Premierul evident ca stia. Este de acord si la randul dumneai era foarte incantata de experienta si de expertiza lui Toni Grebla. In acelasi timp, este o reparatie morala pentru domnul Grebla, pentru toate nenorocirile care i s-au intamplat si pentru toata umilinta la care a fost supus de ceea ce noi numim statul paralel”.

Pe 11 mai a.c., Inalta Curte de Casatie si Justitei (ICCJ) a decis sa-l achite pe fostul judecator al Curtii Constitutionale, Toni Grebla, pentru toate infractiunile de care il acuzau procurorii, respectiv de fals in declaratii in forma continuata, trafic de influenta, coordonarea unui grup infractional si operatiuni economice incompatibile cu functia. Decizia magistratilor instantei supreme nu este definitiva.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: