O noua mare umilinta pentru PSD. Plumb si Carmen Avram, intalnire esuata la Bruxelles cu jurnalistii straini

politica

Publicatia Politico anunta ca o firma de lobby a organizat, la Bruxelles, o intalnire a primilor patru candidati ai PSD cu presa straina insa mai nimeni nu a dorit sa participe. Firma de lobby a fost angajata de PSD pentru a spala imaginea partidului in paln extern.

Politico.eu scrie ca firma de lobby se numeste Rud Pedersen Public Affairs. Firma a fost angajata in aprilie, avand 10 salariati specializati pe lobby la Bruxelles. Contractul cu PSD, inregistrat in registrul de lobby al UE, are o valoare intre 25.000 si 50.000 de euro. PSD insa a refuzat sa prezente orice detaliu.

“Recunoastem ca, de mult timp, relatia PSD cu presa internationala a fost slaba,” a declarat Lia Olguta Vasilescu. “Din aceasta cauza, in Bruxelles, dar si in presa internationala, s-a format o imagine distorsionata in jurul PSD, uneori chiar in contrast cu realitatile din Romania.”

Luna trecuta, Partidul Socialistilor Europeni a decis sa inghete relatiile cu PSD cel putina pana in iunie.

Cu toate acestea, un eveniment recent organizat la Brussels Press Club de firma de consultanta a atras putini oameni interesati. La eveniment au venit primii patru candidati de pe lista PSD pentru europarlamentare, care au discutat pe larg despre cresterea economica a Romaniei, drepturile omului, motivatia personala pentru a candida pe listele PSD si eforturile partidului lor de a reforma sistemul judiciar.

Ei au vorbit insa unei camere aproape goale, in conditiile in care, cu exceptia POLITICO, niciun ziar major european sau international nu a participat la eveniment. Dintre cele circa 15 persoane prezente, jumatate faceau parte din staff, noteaza politico.eu.

Registrul european de lobby descrie contractul ca fiind semnat cu “FTR15 din partea partidului roman PSD.” FTR15 este compania din Londra a consultantului Zhenya Harrison, care lucreaza de asemenea cu PSD.

Andrew Johnson, partener la Rud Pedersen Public Affairs, spune ca nu este nimic neobisnuit in faptul ca firma lucreaza cu PSD, afirmand ca majoritatea partidelor politice „lucreaza cu agentii pentru a le ajuta sa gestioneze comunicarea”.

„Faptul ca au angajat si platesc companii de consultanta pentru a-si promova viziunea lor in presa internationala reprezinta inca o dovada a lipsei totale de credibilitate la nivel european”, crede insa Siegfried Muresan, europarlamentar PNL.

„Indiferent de cate milioane cheltuiesc, nu vor convinge niciodata presa libera, expertii si oficialii europeni sa inchida ochii la actiunile lor”, a adaugat el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: