O noua miscare de FORTA a Rusiei contra ISIS: Trimite TRUPE in Siria pentru lupta la sol

externe

O harta cu operatiuni militare ale Rusiei in Siria, prezentata intr-un reportaj al televiziunii publice ruse, sugereaza prezenta la sol a unor unitati de artilerie ruse in provincia Homs (centru).

Canalul de televiziune Russia Today (RT) a difuzat marti un reportaj despre o reuniune a Statului major al armatei ruse, desfasurata in aceeasi zi, in prezenta lui Vladimir Putin, consacrata operatiunilor in curs de desfasurare in Siria.

In reportajul de 15 minute, o harta cu ”deplasarile fortelor armate siriene in sectorul Mahin”, in provincia Homs, apare timp de cateva secunde. O pozitie a ”Garzii republicane”, altfel zis a armatei siriene, este marcata Sadad, in provincia Homs.

Dar, la sud de acest oras si la nord-vest, in apropiere de localitatea Hamrat, sunt mentionate doua pozitii purtand acronime ale armatei ruse: piese de artilerie cu calibru de 152 mm, Msta 2A65, apartinand Brigazii de artilerie 120-a. Aceasta brigada isi are sediul de obicei in Kemerovo, in Siberia.

Contactat miercuri seara de catre AFP, Kremlinul a dezmintit prezenta de trupe ruse la sol, precizeaza Agerpres.

Cu toate acestea, parlamentul Rusiei se pregateste sa adopte o hotarare privind trimiterea de trupe in Siria. Cele doua camere ale parlamentului rus – Duma (camera inferioara) si Consiliul Federatiei (camera superioara) – se vor reuni, vineri, 20 noiembrie, in sedinta comuna, pentru a discuta probleme legate de lupta impotriva terorismului, potrivit unui comunicat al legislativului rus, preluat de newsru.com.

Comunicatul nu ofera mai multe detalii, dar, potrivit presei ruse, in cadrul reuniunii ar putea fi luata in discutie problema trimiterii de trupe terestre in Siria.

Moscova, care a lansat la sfarsitul lunii septembrie o campanie aeriana in Siria, a exclus pana in prezent o operatiune terestra a armatei ruse in aceasta tara, dar este posibil ca pozitia conducerii ruse in aceasta privinta sa se fi schimbat, dupa ce Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a stabilit ca tragedia aviatica de la 31 octombrie din Egipt, in care a fost implicat un avion rus avand la bord 224 de persoane, a fost provocata de un act terorist, noteaza sursa citata.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat miercuri sa comenteze informatiile legate de faptul ca una din temele reuniunii de vineri a celor doua camere ale parlamentului rus ar putea fi legata de inceperea unei operatiuni terestre in Siria, amintind ca presedintele Vladimir Putin a afirmat in repetate randuri ca Rusia nu intentioneaza sa efectueze o astfel de operatiune.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: