O noua numire stupefianta in Guvern. Dragnea l-a pus ministru al Economiei pe un afacerist care a falimentat cea mai moderna uzina din Ardeal

politica

Liviu Dragnea a decis ca noul ministru al Economiei sa fie afaceristul Gheorghe Simon, deputat PSD, dupa ce Mihai Fifor a fost trimis in functia de ministru al Apararii.

Simon este deputat PSD de Maramures. El este actionar majoritar la SC Angred din Baia Mare, care se afla din 2012 in procedura de faliment, informeaza Informatia de Maramures. Cu toate acestea, Dragnea a spus depsre Simon ca le da „dreptul la viata” celor din Maramures.

„Gheorghe Simon nu este o vedeta de televiziune, dar acel om are, de ani de zile, detine o companie care tine in viata nu numai un oras, Viseu de Sus, ci o intreaga zona, cu mii de angajati si mii de oameni carora el le da dreptul la viata”, spunea Dragnea inainte de alegerile parlamentare.

Ziar de Maramures a relatata pe larg cum a reusit noul ministrul al Economiei sa falimenteze o unitate moderna din Viseu de Sus.

„Stim ca are o diploma de inginer mecanic obtinuta la Cluj, dar nu stim ce a facut timp de 20 de ani, prima si singura mentiune despre cariera sa fulminanta fiind cea potrivit careia intre 2008 si 2012 a functionat ca director general la SC Angred SRL din Baia Mare. Nu stim la ce gradinita a umblat, ce liceu a absolvit, cine i-au fost colegi sau diriginte si nici unde si-a terminat stagiatura. Nu stim pentru ca nu conteaza, rezultatele lui fiind nule si lipsite de relevanta.

Speculand un pic pe tema Angred SRL, ati observat sper ca toti parlamentarii au o fobie cu mentionarea functiilor de directori generali, ne-am informat si am aflat ca societatea comerciala respectiva a fost candva cea mai moderna din tot Ardealul, o bijuterie de sectie dotata in 1978 cu utilaje elvetiene si germane cu comanda program, un corp de muncitori de elita si privilegiul de a fi singura producatoare de reductoare sub licenta Bosch din Romania. Dupa o privatizare dubioasa, firma a decazut datorita managementului stralucit facut de o echipa de pupincuristi fara vocatie si pricepere, ajungand intr-un final pe mainile competente ale inginerului Gheorghe Simon, cel care a finalizat dezastrul bagand compania in faliment fizic si moral”, scrie ZiarMM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: