O noua plagere penala la DNA impotriva conducerii PSD. Sesizarea este depusa de PNL

politica

PNL a anuntat, joi, ca depune plangere penala la DNA impotriva PSD pentru contractul incheiat cu Posta Romana.

”La ora 13.00, la Directia Nationala Anticoruptie, purtatorul de cuvant al PNL Ionel Danca si vicepresedintele OPV3 a PNL (Organizatia de Pensionari si Persoanelor de varsta a treia), Mihai Toti, vor depune sesizarea in legatura cu contractul PSD-Posta Romana”, arata un anunt al PNL.

Partidul National Liberal a anuntat zilele trecute ca va da in judecata Partidul Social Democrat pentru „transformarea Postei Romane intr-o filiala a PSD”, a anuntat luni presedintele formatiunii, Ludovic Orban.

El s-a referit la incheierea unui protocol intre PSD si Sindicatul Liber din Posta Romana, in urma caruia factorii postali vor fi obligati sa distribuie materiale de campanie pentru social-democrati si a prezentat un document in acest sens.

„Vom da in judecata PSD pentru o mizerie inimaginabila pe care a comis-o folosind Posta Romana”, a anuntat Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

El a prezentat o comunicare din partea presedintelui Sindicatului Liber din Posta Romana, Matei Bratianu, catre filialele sindicatului, in care anunta ca s-a luat decizia in Comitetul executiv sindical sa incheie un protocol cu PSD.

„Pretul transformarii Postei Romane de catre Dragnea si liderul sindicatului din Posta Romana este cuprins in aceasta comunicare in care domnul Bratianu spune ca trebuie sa incheie acest protocol cu PSD pentru ca va fi promovat un act normativ pentru introducerea personalului de distribuire pedestra si a celui care lucreaza permanent de noapte in categoria personalului care lucreaza in conditii speciale. (…)

Sa transformi aceasta posibila reglementare in sprijinul angajatilor din Posta Romana intr-o forma de mita pe care o da PSD, prin intermediul lui Bratianu, catre angajatii Postei Romane, deja frizeaza penalul. (…) Acest protocol arata, practic, transformarea sindicatului si a Postei Romane intr-o filiala a PSD, lucru pe care noi nu putem sa-l acceptam.

Azi, maine si poimaine factorii postali sunt obligati ca, odata cu distribuirea pensiei, sa inmaneze catre fiecare pensionar aceasta mizerie ordinara, aceasta fituica imunda plina de minciuni gogonate, care este dovada cea mai clara ca, de fapt, partidul de guvernamant s-a transformat intr-o masinarie de dezinformare si de aruncare pe piata a unor minciuni inimaginabile despre PNL si, evident, despre porcariile pe care le fac ei”, a afirmat liderul PNL.

El a sustinut ca materialul de campanie va fi distribuit de fiecare factor postal dupa ce acesta „este obligat sub semnul amenintarii pierderii locurilor de munca” sa faca acest lucru.

Orban a mai dezmintit in context afirmatiile conform carora PNL vrea sa opreasca toate ajutoarele pentru pensionari si bolnavi de cancer si alte categorii vulnerabile, dar si ca liberalii s-au opus majorarii alocatiilor pentru copii. „O asemenea minciuna n-a indraznit nimeni sa spuna despre PNL”, a adaugat presedintele PNL.

La solicitarea Ziare.com, Posta Romana a comunicat ca distribuirea materialelor electorale ale PSD s-a facut in baza unui contract pentru care partidul condus de Liviu Dragnea a si platit aproape 1 milion de lei.

Mai mult despre:

Comentarii: