O noua reactie a Guvernului in cazul 10 August: „Romanii nu trebuie sa uite ce inseamna guvernarea toxica pesedista. Justitia isi va spune cuvantul”

politica

Vicepremierul Raluca Turcan afirma ca 10 august 2018 reprezinta o „rana neinchisa a democratiei romanesti recente”, aratand ca asteapta ca justitia sa clarifice lucrurile in acest dosar.

„10 august 2018 este o rana neinchisa a democratiei romanesti recente. Dupa Mineriada, nu credeam sa mai vad proteste reprimate violent in Romania, dar PSD a reusit sa ne intoarca in timp, comportandu-se cum stie mai bine: abuziv si manipulator, de pe pozitia celui care nu trebuie contrazis. Romanii nu trebuie sa uite ce inseamna guvernarea toxica pesedista. Justitia a aratat, in timp, ca locul liderului PSD cu porniri de dictator este dupa gratii. Ma astept sa clarifice lucrurile si in dosarul ’10 august’ si sa trimita vinovatii acolo unde le este locul. Tocmai acesta este motivul pentru care PNL a declasificat raportul ’10 august’ si a oferit tot suportul in anchetarea faptelor pe care cei din Piata nu le-au uitat”, a scris Turcan, luni, pe Facebook.

Ea subliniaza ca reprimarea violenta a drepturilor cetatenesti trebuie pedepsita.

„Justitia isi va spune cuvantul, iar 10 August va ramane istorie, pentru ca societatea romaneasca nu trebuie sa mai treaca vreodata prin abuzuri de acest fel. Reprimarea violenta a drepturilor cetatenesti trebuie pedepsita! Acest lucru va reda increderea oamenilor in democratie si in institutiile statului. Decizia recenta de redeschidere a dosarului 10 august este un pas in aceasta directie, pe care l-am salutat si eu si toata societatea, cu atat mai mult victimele violentelor de acum doi ani. Sunt alaturi de acesti oameni si sustin dreptul lor la adevar si dreptate! Nu numai astazi, cand subiectul este pe buzele tuturor. Maturizarea democratica si politica inseamna mai ales institutii democratice care lucreaza independent si liber, guvernarea PNL fiind garantia acestui fapt”, spune Raluca Turcan.

Curtea de Apel Bucuresti dezbate, luni, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei impotriva sefilor Jandarmeriei in dosarul ’10 august’.

Mai mult despre: ,

Comentarii: