O noua reusita pentru filmul romanesc: regizorul Radu Jude, distins cu Premiul Juriului la Festivalul de la Locarno

news

Radu Jude, premiul juriului, Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii, locarno,

Regizorul roman Radu Jude a fost distins ieri cu Premiul Juriului la cea de-a 76-a editie a Festivalului de Film de la Locarno, pentru filmul „Nu astepta prea mult de la sfarsitul lumii”. Regizata de Jude si avandu-i ca producatori pe Ada Solomon si Adrian Sitaru, pelicula este o coproductie Romania/Luxemburg/Franta/Croatia.

Filmul urmeaza sa aiba premiera in Romania in data de 27 octombrie 2023 si este primul realizat de Radu Jude dupa ce a castigat in 2021 „Ursul de Aur” la Berlin pentru „Babardeala cu bucluc sau porno balamuc”.

Ilinca Manolache, Ovidiu Pirsan, Dorina Lazar si Laszlo Miske interpreteaza roluri principale in „Nu astepta prea mult de la sfarsitul lumii”, alaturi de actrita germana Nina Hoss. Din distributie mai fac parte actorii Katia Pascariu, Serban Pavlu, Nicodim Ungureanu, Ioana Iacob, Claudia Ieremia, Zita Moldovan, Rodica Negrea, Adina Cristescu si Sofia Nicolaescu.

„Leopardul de aur”, care se acorda la Festivalul de la Locarno pentru cel mai bun film, a fost castigat de regizorul iranian Ali Ahmadzadeh cu filmul „Mantagheye bohrani” (Zona critica).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: