O NOUA TARA, la doi pasi de Romania. Zeci de mii de oameni cer cetatenia

news

Un ceh pretinde ca este presedintele unei noi tari pe care a fondat-o in Europa.

Vit Jedlicka, membru al Partidului Cetatenilor Liberi din Republica Ceha, conservator, s-a autoproclamat presedinte al Liberland. Noua tara s-ar afla intre Serbia si Croatia, pe o bucata nerevendicata pana acum, de aproape 8 kilometri patrati, scrie Time.

In noua „tara” taxele sunt optionale si nu exista armata. „Obiectivul fondatorilor noului stat este sa construiasca o tara unde oamenii cinstiti pot prospera fara a fi oprimati de guverne care le fac viata neplacuta prin povara restrictiilor si taxelor”, se arata in comunicatul ce anunta nasterea Liberland. Motto-ul tarii este „traieste si lasa sa traiasca”, mentioneaza ziare.com.

Jedlicka a admis ca Liberland a inceput ca o gaselnita politica, „ca un fel de protest”, insa „acum incepe sa devina un proiect real, cu sprijin real”.

Proiectul a primit deja cam 20.000 de cereri de cetatenie si Jedlicka estimeaza ca tara va primi cam 100.000 de cereri pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Cererile sunt depuse prin intermediul website-ului noii tari. Unii dintre aplicanti vor deja sa se mute pe noul teritoriu.

„Suntem cel mai aglomerat birou de imigrare din lume”, a ras acesta despre personalul voluntar format din sapte persoane.

Procesul de acordare a cetateniei este totusi selectiv si Jedlicka spune ca doar 3.000 pana la 5.000 de persoane o vor primi in cele din urma. In fine, Liberland va avea un numar de cetateni similar Liechtenstein, adica in jur de 35.000, dar nu toti vor trai pe teritoriul tarii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: