news

O noua teapa din partea lui Toader. In loc sa publice documentele anuntate, paseaza pisica in curtea CSM

Ministrul Tudorel Toader a publicat, miercuri, un punct de vedere legat de documentele referitoare la numirea procurorului general, Augustin Lazar. Informatiile publicate cuprind anuntul de recrutare, candidatii, selectia de catre ministrul Justitiei, numirea in functie, probleme identificate in dosarul de candidatura.

Insa Toader nu a publicat niciunul dintre documentele la care a facut referire in declaratiile anterioare: ordonanta de clasare a unui dosar al presedintelui Iohannis si documente legate de o evaluare a activitatii procurorului general care ar fi fost coordonata tot de Augustin Lazar.

Toader sustine in continuare ca in dosarul aflat la Ministerul Justitiei privind numirea lui Lazar se afla ordonanta de clasare a cazului Iohannis, insa nu vrea sa o publice fara acordul CSM.

„Nu cunoastem documentele care au fost analizate la acea data de catre domnul Presedinte pentru a motiva decizia sa de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, deoarece din documentele de la Ministerul Justitiei nu rezulta continutul dosarului transmis catre Administratia Prezidentiala. Ordonanta de clasare mentionata la punctul anterior se afla in dosarul de la Ministerul Justitiei, aferent procedurii de numire a domnului Augustin Lazar in functia de procuror general.

Autorul ordonantei de clasare a fost numit de catre presedintele in functie, conform art. 54 alin (3) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, la propunerea ministrului justitiei, intr-o functie de procuror de rang inalt.

Distinct de cele prezentate si avand in vedere discutiile cu privire la posibilitatea de a face public copii ale documentelor identificate in dosarul de numire al domnului Augustin Lazar in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, transmit catre Consiliul Superior al Magistraturii copie integrala dupa dosarul existent la Ministerul Justitiei, in forma si in ordinea identificata, impreuna cu fisa de registratura cu documentele intrate. In acelasi timp, atasez copie dupa raspunsul numarul 18450 din 19 septembrie 2018, prin care CSM a transmis rapoartele de evaluare a activitatii profesionale a domnului Augustin Lazar.

Solicit, pe aceasta cale, Consiliului superior al Magistraturii sa confirme sau sa infirme cu date si fapte aspectele identificate in evaluarea documentelor din copia dupa dosarul care a stat la baza numirii domnului Augustin Lazar in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In acelasi timp, in conditiile in care Consiliul Superior al Magistraturii apreciaza ca sunt intrunite conditiile legale pentru a face publice documentele transmise, imi exprim acordul in acest sens”, afirma Toader pe site-ul Ministerului Justitiei.

Pe de alta parte, procurorul general a precizat ca a primit in scris raspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arata ca la mapa sa de candidatura nu exista o asemenea rezolutie de clasare privindu-l pe presedintele Klaus Iohannis.

Vezi aici ce a publicat de fapt Tudorel Toader.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Spania: Catalanii merg astazi la vot. Separatistul Puigdemont candideaza din exil

Catalanii merg la vot duminica intr-un scrutin regional la care au de ales intre un…

8 minute ago

Joe Biden crede ca incetarea focului in Gaza ar fi posibila „si maine”, daca Hamas ar elibera ostaticii

Dupa ce a evitat subiectul la strangerile anterioare de fonduri, presedintele SUA, Joe Biden, a…

25 de minute ago

Au inceput incendiile in Canada. Anunt de evacuare emis pentru marele oras petrolier Fort McMurray

O alerta de evacuare a fost emisa pentru Fort McMurray, provincia canadiana Alberta, in timp…

41 de minute ago

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

8 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

16 ore ago