O noua umilinta pentru Firea, a obtinut mai putine voturi decat PSD. Numerosi PSD-isti au preferat sa voteze cu altcineva la Primaria Capitalei

politica

Gabriela Firea

Rezultatele din Bucuresti arata o noua situatie umilitoare pentru Gabriela Firea, dupa ce a pierdut la un scor dezastruos in fata lui Nicusor Dan.

Conform numaratorii de pana acum, Firea ar fi obtinut in jur de 22%, pe cand Nicusor Dan are aproape 47%.

Mai mult, Firea a luat mai putine voturi si decat propiul ei partid, PSD. PSD a fost votat la Consiliul General de 26,6% dintre bucuresteni. Prin urmare, Firea are cu aproximativ 5 procente mai putin decat scorul PSD, un indiciu ca este posibil ca ea sa fi tras inapoi scorul partidului.

Liderii PSD refuza deocamdata sa discute in public despre scorul obtinut de Gabriela Firea, sustinand ca vor face o „analiza” pentru a vedea cauzele.

Firea, pe de alta parte, a amestecat mai multe explicatii, incercand sa isi justifice esecul: „Toti ceilalti patru contracandidati, domni, s-au napustit asupra mea, de dimineata pana seara aveau atacuri la adresa mea”.

Ea a mai spus ca „poate a fost prea serioasa” campania pe care a dus-o.

„Nu vreau sa reprosez nimanui nimic. Vreau sa numaram voturile, buletinele de vot, sa avem o imagine clara asupra acestui rezultat si avem timp sa facem si analize. (…) Au fost in zona aceasta de centru-stanga multi candidati, am fost multi candidati si in coalitie, asa a fost decizia. Acum ce putem sa mai facem? (…) Eu am facut o campanie corecta, bazata pe solutii, din pacate ceilalti contracandidati, domni, de dimineata pana seara ma atacau pe mine ca si cum eu eram primarul in functie si eu trebuia sa fac bilantul guvernarii locale. Asa au gasit ei de cuviinta, cu fraze foarte urate si anumite expresii de la periferia vocabularului”, a spus Firea, duminica seara, la sediul central al PSD.

„Eu am facut o campanie bazata pe solutii, pe idei, ce am lasat la primarie, ce vreau sa continui si ce proiecte noi am. Nu stiu, campania mea a fost prea serioasa, prea sobra, nu am cantat, nu am dansat, nu am vorbit urat, nu am spus nu stiu ce cuvinte atractive care sa creeze titluri. Poate a fost o campanie prea serioasa, profesionista si din acest punct de vedere poate nu am ajuns cu aceasta campanie serioasa considerata poate, de presa, anosta, nu am ajuns la toti bucurestenii cu acest mesaj”, a adaugat Gabriela Firea.

Ea a precizat ca social-democratii „au tras invatamintele” din aceasta campanie pentru ca in urmatoarele campanii sa fie mai convingatori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: