O noua veste socanta pentru italieni. Protectia Civila anunta ca numarul real al contagierilor ar putea fi de 600.000, de zece ori mai mare

externe

Numarul persoanelor contagiate in Italia cu noul coronavirus ar putea fi de zece ori mai mare decat cel anuntat si sa se cifreze la 600.000, a declarat seful Protectiei Civile, Angelo Borrelli, intr-un interviu acordat ziarului La Repubblica, transmite marti EFE, citata de Agerpres.

„La fiecare contagiere confirmata exista alte zece neinregistrate”, a afirmat Borrelli, care anunta zilnic pentru mass-media datele oficiale si care luni a cifrat la 63.000 numarul contagierilor.

La intrebarea daca are sens sa mai comunice zilnic numarul infectarilor, Angelo Borrelli a recunoscut ca s-a gandit si el la acest lucru si ca multi i-au cerut sa se opreasca de la a o mai face. „Pot fi date imperfecte, dar inca din prima zi am dat asigurari ca voi spune adevarul, este un angajament pe care mi l-am asumat fata de tara. Daca renuntam vom fi acuzati ca avem lucruri de ascuns”, a explicat el.

Potrivit datelor oferite luni de Borrelli, numarul mortilor de coronavirus in Italia a ajuns la 6.077, o crestere cu 602 cazuri in doar 24 de ore, reprezentand cu toate acestea a doua zi consecutiva de scadere a numarului deceselor.

Dar numarul persoanelor bolnave in prezent este de 50.418, o crestere cu 3.780 a cazurilor pozitive fata de cele inregistrate duminica, in timp ce numarul total al persoanelor contagiate cu noul virus a ajuns la 63.000.

Borrelli a criticat comportamentul unor persoane, precum un grup de prieteni din provincia Lodi care, la 23 februarie, a plecat in vacanta in insula Ischia provocand contagieri in aceasta zona, sau cei 29 de locuitori din Bergamo care au fost in vacanta in Sicilia. Pe de alta parte, meciul de fotbal Atalanta-Valencia, disputat pe stadionul San Siro din Milano in fata a 46.000 de spectatori, a fost calificat de Borrelli drept „un potential detonator”.

Avand in vedere ca boala COVID-19 este prezenta in forma grava doar la o mica parte din persoanele infectate, aceasta inseamna ca cifrele anuntate de Protectia Civila reprezinta un procent destul de mic din numarul persoanelor infectate in Italia, fiind in realitate de cel putin patru sau cinci ori mai mare, a denuntat intr-un articol din Il Post ziaristul si redactorul-sef adjunct Francesco Costa, potrivit caruia datele despre cazurile de coronavirus nu sunt realiste.

Mai mult despre:

Comentarii: