O noua victorie a DNA, judecatorii au dat condamnari severe de inchisoare cu executare in dosarul ANRP. Ingrid Mocanu, propagandista la Antena 3, printre condamnati

news

Ingrid Mocanu a fost condamnata miercuri la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul ANRP, anunta Antena 3. Este vorba de o decizie in prima instanta, care nu este definitiva. Horia Georgescu, fostul sef al Agentiei de Integritate, a primit si el 4 ani de inchisoare in acelasi dosar.

„Ne asteptam cu totii la aceasta solutie (…) Ne miram ca a dat atat de putin”, a declarat, ironic, Ingrid Mocanu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Aceasta a acuzat judecatoarea ca prin aceasta sentinta isi face „profesia de rusine”.

Alte condamnari in dosarul ANRP:

Ingrid Zaarour – 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare.

Mihnea-Remus Iuoras – 4 ani inchisoare. Plus 1 an si 6 luni cu suspendare in alt dosar, rezulta ca va executa pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare.

Theodor-Catalin Nicolescu – 9 ani si 4 luni inchisoare.

Baciu Remus-Virgil – 6 ani si 4 luni inchisoare.

Marko Attila-Gabor – 5 ani de inchisoare.

Canangiu Constantin-Catalin – 4 ani de inchisoare.

Hanu Alexandru Florin – 5 ani de inchisoare.

Drula Dorin-Cornel – 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Nistor Neculai – 2 ani de inchisoare cu suspendare.

In acest dosar, procurorii DNA au dispus, in 9 aprilie 2015, trimiterea in judecata a opt persoane care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, precum si a patru inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati.

Astfel, in fata instantei au ajuns fostii deputati Marko Attila si Theodor Nicolescu, fostul presedinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea Remus Iuoras, Ingrid Luciana Popa-Mocanu, Remus Virgil Baciu si Constantin Catalin Canangiu. De asemenea, au fost trimisi in judecata expertii evaluatori Gheorghe Visoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula.

Dosarul a fost trimis initial instantei supreme, insa ulterior a fost mutat la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Catalin Theodor Nicolescu si Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament.

Procurorii sustin ca, prin actiunile sau inactiunile lor intentionate, cei 12 inculpati au produs un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 84.588.304 euro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: