„O oprim pe Firea/PSD sa continue sa distruga Bucurestiul”. Fotografia care o va scoate din minti pe Firea

politica

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a postat pe Facebook o fotografie in care apare alaturi de Nicusor Dan spunand ca „cea mai sigura sansa sa o oprim pe Gabriela Firea/PSD sa continue sa distruga Bucurestiul, orasul nostru pe care il iubim, este sa il sustinem pe Nicusor Dan”.

„Bucurestiul are nevoie, mai mult ca oricand, de certitudinea unei dezvoltari. Inainte sa fie prea tarziu. Avem responsabilitatea scoaterii acestui oras din impasul in care se afla. In momentul de fata cea mai sigura sansa sa o oprim pe Gabriela Firea/PSD sa continue sa distruga Bucurestiul, orasul nostru pe care il iubim, este sa il sustinem pe Nicusor Dan.

Stiu ca alianta USR PLUS nu a stabilit inca cine o sa fie candidatul sau. Nu mai avem timp, nu ajuta prelungirea deciziilor.

PNL Bucuresti alege sa il sustina pe Nicusor Dan. Pentru toti cei care fac un joc destul de usor de citit de destramare a unei aliante PNL USR PLUS la nivelul Bucurestiului, am un mesaj: alianta la Bucuresti se va face.

Prin urmare, il invit pe Nicusor Dan sa incepem discutiile de detaliu pe marginea candidaturii sale la Primaria Generala sustinuta de PNL.

Forta PNL Bucuresti se va vedea in Capitala. Pentru bucuresteni”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Partidul National Liberal sustine candidatura lui Nicusor Dan la functia de primar general al Capitalei, in alegerile din acest an. Anuntul a fost facut de presedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban

„PNL a efectuat o cercetare sociologica ampla la nivelul Municipiului Bucuresti si la nivelul fiecarui sector al Capitalei. In urma acestei cercetari a rezultat clar ca toti candidatii PNL au sansa de a castiga alegerile pentru Primaria Capitalei, dar nu avem aceasta garantie ca vor castiga batalia cu PSD. (…) In urma discutiilor pe care le-am avut cu Nicusor Dan, care au vizat problematica Bucurestiului, solutiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune pe Nicusor Dan ca si candidat la Primaria Capitalei sustinut de PNL”, a spus Orban, la sediul PNL.

El a aratat ca in zilele urmatoare va sustine aceasta propunere in conducerea PNL Bucuresti, in Biroul Executiv si in Biroul Politic National al partidului.

„Obiectivul nostru fundamental este acela de a asigura o guvernare locala a Bucurestiului care sa ofere solutii care stau in picioare pentru fiecare dintre problemele majore ale Bucurestiului, de la trafic pana la poluare, de la dezvoltare urbanistica pana la problemele legate de calitatea vietii. Am convingerea ca Nicusor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor doua obiective fundamentale ale PNL: de a elibera Bucurestiul de domnia despotica a PSD si de a asigura o buna guvernare a Bucurestiului, care sa asigure calitatea vietii la nivelul celorlalte capitale europene si care sa permita fiecarui bucurestean sa aiba cu adevarat o sansa de a trai intr-o capitala moderna, administrata corect”, a spus liderul PNL.

Acesta a explicat decizia de a-l sustine pe Nicusor Dan la Primaria Capitalei.

„Decizia pe care am luat-o a fost o decizie care tine cont de cunoasterea problemelor Bucurestiului, de interesul major pe care l-a manifestat de-a lungul ultimilor ani pentru a gasi solutii chiar fiind in afara administratiei Bucurestiului si, de asemenea, decizia este luata si dintr-un motiv foarte serios – ca ma regasesc printre solutiile pe care le propune Nicusor Dan pentru problemele Bucurestiului”, a mentionat Orban.

Ludovic Orban a adaugat ca in 2016 bucurestenii au luat o decizie care „a dus Bucurestiul in pragul falimentului, care a dus la o solutie pentru Primaria Capitalei, care a facut praf Bucurestiul, care in loc sa rezolve problemele a creat multe alte probleme”.

El a dat asigurari ca nu a avut nicio negociere de natura politica cu Nicusor Dan, intrebat daca va negocia alaturi de acesta cu USR-PLUS pentru candidati comuni la locale. Orban a precizat ca nu i-a solicitat lui Nicusor Dan sa se inscrie in PNL, pentru ca aceasta sa aiba posibilitatea sa poata fi sustinut si de alte formatiuni de dreapta.

„Am garantia ca Nicusor Dan va castiga Primaria Capitalei, indiferent care va fi formula politica ce il va sustine”, a conchis el.

Presedintele liberalilor a mai sustinut ca in toate sectoarele, mai putin sectorul 3, are garantia ca PNL va castiga alegerile locale.

„Nu exclud nicio forma de colaborare cu partenerii nostri cu care de altfel de patru ani de zile suntem umar la umar, am purtat toate bataliile importante atat la nivelul Parlamentului, cat si in ceea ce priveste batalia cu PSD”, a mai spus Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: