externe

O persoana a murit si alte cel putin 12 sunt date disparute in urma unei alunecari de teren pe insula Ischia, in Italia

Cel putin o persoana a murit si alte 12 sunt date disparute in urma unei alunecari masive de teren pe insula Ischia din sudul Italiei, in urma unor ploi abundente. Mai multe cladiri au fost distruse si masini si autobuze parcate au fost tarate pe plaja si de acolo in mare, potrivit AP.

Cadavrul unei femei a fost scos din noroi, a declarat in cadrul unei conferinte de presa prefectul de la Napoli, Claudio Palomba.

In timp ce ploaia continua sa cada, salvatorii lucrau cu prudenta cu buldozere mici pentru a scoate aproximativ sase pana la sapte metri de noroi si grohotis in cautarea posibilelor victime. Au sosit intariri cu feribotul, inclusiv echipe canine pentru a ajuta eforturile de cautare.

Potrivit autoritatilor, a fost cea mai mare cantitate de precipitatii cazuta in ultimii 20 de ani.

Strazile erau impracticabile, iar primarii au indemnat oamenii sa stea acasa. Cel putin 100 de persoane au ramas blocate fara electricitate si apa, iar aproximativ 70 au fost gazduite intr-o sala de sport.

Exista confuzie in privinta numarului mortilor si disparutilor. Vicepremierul Matteo Salvini a declarat initial ca opt persoane au murit, iar ministrul de Interne a spus ca inca nu fusese confirmat niciun deces, in timp ce 10 pana la 12 persoane au fost date disparute.

„Situatia este foarte complicata si foarte grava pentru ca, probabil, unii dintre acesti oameni sunt sub noroi”, a declarat ministrul de Interne Matteo Piantedosi pentru televiziunea de stat RAI, de la un centru de comanda de urgenta din Roma.
ANSA a raportat ca cel putin 10 cladiri s-au prabusit.

Videoclipul de pe insula a aratat buldozere mici curatand drumurile, in timp ce locuitorii incercau sa scoata noroiul din case. Un barbat a declarat pentru Sky TG24 ca noroiul a acoperit toate cele trei magazine pe care le detine. El a estimat prejudiciul la 100.000 de euro pana la 150.000 de euro.

Cautarile echipelor de salvare au fost ingreunate de vanturile puternice care au impiedicat elicopterele si barcile sa ajunga pe insula.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de Israel: „Sambata am folosit doar arme vechi”

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de fortele israeliene,…

5 ore ago

Ciuca: „Daca va fi nevoie, PNL va avea propriul candidat la Primaria Capitalei. Electoratul nostru nu-l sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a afirmat, joi seara, ca, in eventualitatea retragerii lui Catalin Cirstoiu…

2 ore ago

Un fugar american a fost prins in Piata Sf. Petru din Roma. Avea la el trei cutite lungi

Politia italiana l-a arestat, saptamana trecuta, pe „cel mai cautat” fugar american. Barbatul a fost…

6 ore ago

Sportivii romani vor merge la Paris cu aeronava „Nadia Comaneci”

Aeronava  Tarom care va transporta sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Paris poarta numele…

6 ore ago

Doua fete de 6 si 11 ani au fost injunghiate in Franta. Suspectul a fost arestat

Un barbat a fost arestat dupa ce doua fete in varsta de sase si 11…

6 ore ago

Un lider regional al partidului german de extrema-dreapta AfD, trimis in judecata pentru utilizarea „cu buna stiinta” a unui slogan nazist intr-un discurs

Un lider regional al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost trimis…

6 ore ago