„O porcarie inadmisibila!” Iliescu tuna si fulgera dupa ce Guvernul a desfiintat Institutul Revolutiei, pe care il conducea

politica

Fostul presedinte Ion Iliescu spune ca desfiintarea Institutului Revolutiei Romane este ”o porcarie curata”, ca este surprins de decizie si ca nu intelege motivatia demersului Executivului.

„Nu am auzit de asa ceva. Asta e o porcarie curata. Adica Institutul Revolutiei Romane, renuntam la Revolutia Romana, la studierea ei… Nu inteleg, nu stiu, nu am aflat inca aceasta stire. Mi se pare o porcarie indamisibila. Ca sunt oameni care n-au trait Revolutia si nu-nteleg si-i intereseaza, asta e alta treaba, dar a fost un moment istoric remarcabil care-a marcat intreaga transformre pe care a cunoscut-o tara in ultimii 30 de ani de zile. Cum sa renunti la asa ceva? Unde in lume se intampla asa ceva? N-am aflat inca aceasta stire, ma surprinde si nu-nteleg motivatia ei”, a afirmat, intr-o declaratie pentru Mediafax, Ion Iliescu.

Premierul Orban a anuntat, luni, in sedinta de guvern, ca aproba adoptarea unei OUG de desfiintare a Institutului Revolutiei Romane, care il are ca presedinte pe Ion Iliescu si ca director general pe Gelu Voican Voiculescu, ambii inculpati pentru „crime impotriva umanitatii” chiar in dosarul Revolutiei.

Institutul Revolutiei Romane s-a aflat in centrul unui scandal dupa ce a decis organizarea unui concert in 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizatii civice drept o jignire adusa memoriei eroilor martiri ai Revolutiei din 1989 si urmasilor acestora. Ulterior, Grupul pentru Dialog Social a cerut desfiintarea imediata a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Mai mult despre:


Comentarii: