O povestire cu Sherlock Holmes a fost descoperita intr-o mansarda

life

O povestire cu Sherlock Holmes, scrisa de Arthur Conan Doyle pentru a strange fonduri, in scopul construirii unui pod intr-un oras scotian afectat de inundatii, a fost descoperita de un pensionar in mansarda casei sale, relateaza The Independent si The Daily Telegraph.

Walter Elliot, un istoric de 80 de ani, a descoperit nuvela „Sherlock Holmes: Discovering the Border Burghs and, By Deduction, the Brig Bazaar”, intr-o colectie de povestiri scurte, intitulata „The Book o’ the Brig”.

Podul de lemn din orasul scotian Selkirk a fost distrus de puternice inundatii in 1902, iar doi ani mai tarziu, localnicii au organizat un eveniment de strangere de fonduri in vederea construirii unuia nou.

In cadrul evenimentului, organizatorii au vandut o colectie de povestiri scurte realizate de localnici, iar faimosul autor, aflat in vizita la Selkirk si in imprejurimi, a fost de acord sa contribuie la randul sau la volum.

Elliot a primit o copie a cartii de 48 de pagini in urma cu 50 de ani de la un prieten, insa a uitat de ea, pana recent, atunci cand a redescoperit-o in mansarda casei sale.

Se crede povestirea de 1.300 de cuvinte — in care detectivul deduce ca Watson va vizita orasul Selkirk — este prima povestire cu Holmes descoperita de la momentul publicarii ultimei aventuri a celebrului detectiv, in urma cu peste 80 de ani.

„Nu stiu daca povestirea a fost publicata vreodata. Nu am mai vazut-o”, a declarat Elliot.

Sursa: Agerpres

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: