O procuroare care a devenit vedeta la Antena 3 se intoarce la DNA. A fost data afara de Kovesi pentru favorizarea infractorului

news

Kovesi are sanse mari sa fie sefa Parchetului European.

Sectia pentru procurori a CSM a constatat, joi, incetarea suspendarii din functie a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, ceea ce inseamna ca se va intoarce la Directia Nationala Anticoruptie. Iorga a fost trimisa in judecata pentru coruptie, dar ICCJ a anulat rechizitoriul.

„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat incetarea suspendarii din functia de procuror a doamnei MORARU IORGA MIHAIELA, incepand cu data de 18.10.2018, data intrarii in vigoare a Legii nr.303/2004, asa cum a fost modificata prin Legea nr.242/2018 si reluarea activitatii sale, in functia avuta anterior, cea de procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – structura centrala, incepand cu aceeasi data”, se arata in decizia procurorilor CSM, citata de Mediafax.

Pe 8 februarie 2018, Mihaiela Iorga a fost trimisa in judecata de colegii ei de la Ploiesti, fiind acuzata de favorizarea faptuitorului si fals intelectual. In perioada 2015 – iunie 2017, la rugamintea expresa a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiesti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a ingreuna cercetarile si tragerea la raspundere penala a inculpatului, cu intentie directa, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive si omisive, preciza atunci DNA, intr-un comunicat de presa.

Instanta suprema a decis, in luna iunie, restituirea dosarului in care Mihaiela Iorga a fost trimisa in judecata pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata la DNA Ploiesti, a constatat nulitatea rechizitoriului si a exclus toate probele administrate in cursul urmaririi penale.

Iorga a avut numeroase aparitii la Antena 3, post extrem de agresiv fata de DNA, in care a atacat-o pe fosta sefa a institutiei.

Comentarii: