O provincie italiana incepe sa testeze ADN-ul cainilor pentru a-i putea gasi si amenda pe proprietarii care nu strang excrementele de pe strada

life

O provincie italiana apeleaza la teste ADN pentru a combate flagelul mizeriei lasate de caini pe strazi, potrivit Reuters.

Odata ce o baza de date cu ADN-ul cainilor va fi pusa in functiune, angajatii serviciului de salubritate si oficialii din domeniul sanatatii din Bolzano vor putea sa colecteze excrementele lasate pe strazi, sa le faca testele genetice si apoi sa gaseasca proprietarii, care vor primi amenzi de la 50 la 500 de euro.

Orice proprietar care refuza crearea profilului ADN pentru cainele sau se va confrunta cu amenzi de la 292 la 1.048 de euro.

Autoritatile din Bolzano si orasele din imprejurimi, din pitoreasca regiune a Dolomitilor, va crea o baza de date pentru cei aproape 40.000 de caini din zona, a declarat directorul departamentului veterinar Paolo Zambotto. Aproximativ 10.000 au fost deja inregistrati.

„Bolzano primeste cateva sute de plangeri pe an de la cetateni cu privire la gestionarea necorespunzatoare a terenurilor publice. Mai mult de jumatate sunt din cauza cainilor. Oamenii legii au putut prinde doar trei sau patru dintre ei pentru ca trebuie sa mearga acolo si sa supravegheze”, a declarat el pentru Reuters.

Inregistrarea ADN-ului va deveni obligatorie de la sfarsitul lunii martie. Proprietarii vor trebui sa faca analize de sange cainilor, in adaposturile municipale sau in clinicile veterinare, la un cost cuprins intre 65 si peste 100 de euro.

Zambotto nu a dat un cost estimativ pentru proiect, cheltuielile de depistare si administrare asteptandu-se sa fie acoperite din amenzi.

Bolzano, o provincie muntoasa de limba germana din apropierea Austriei, are o autonomie larga in elaborarea legilor sale. Zambotto a spus ca alte orase italiene au luat legatura pentru a putea replica legea.

Turistii si nerezidentii sunt exceptati de la aceasta lege.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: