„O provocare”. Raspunsul unui comisar UE privind gestionarea de catre „instabila” Romanie a Presedintiei Consiliului UE

news

Mandatul Romaniei la Presedintia Consiliului Uniunii Europene va fi o „provocare”, din cauza „agendei ambitioase”, afirma politicianul austriac Johannes Hahn, comisarul european pentru Politici de Vecinatate si Negocieri pentru Extindere.

Intrebat, intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt, daca este o idee buna ca Europa sa predea Presedintia Consiliului UE unei tari „instabile” precum Romania, Johannes Hahn a afirmat: „Planul de actiune al mandatelor Presedintiei Consiliului UE a fost elaborat de cativa ani. Mandatul Romaniei va fi in mod sigur o provocare pentru toata lumea din cauza agendei ambitioase”.

„Insa eu sunt increzator ca pot fi atinse multe obiective prin interactiunile cu institutii – Consiliul European, Comisia Europeana si Parlamentul UE”, a subliniat Johannes Hahn, citat de Mediafax.

Rugat sa comenteze daca, in acest context, Presedintia Consiliului UE nu este decat un exercitiu de imagine, Johannes Hahn a precizat: „Sarcinile Presedintiei Consiliului UE se refera in primul rand la stabilirea temelor si la impulsionarea agendei. Austria s-a descurcat foarte bine” in mandatul semestrial de presedinte al Consiliului UE.

Austria detine in prezent Presedintia semestriala a Consiliului UE. Mandatul Romaniei incepe la 1 ianuarie 2019.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: