externe

O rusoaica insarcinata a fost condamnata la sase ani de inchisoare pentru ca nu s-a prezentat la mobilizare, spre a fi trimisa pe front

O femeie insarcinata din Rusia a fost condamnata la sase ani de inchisoare pentru dezertare, intr-un caz care creeaza un precedent, relateaza ziarul Kommersant.

Caporalul Madina Kabaloieva a fost gasita vinovata de faptul ca nu s-a prezentat la datorie in timpul mobilizarii „partiale” din Rusia, o infractiune pe timp de razboi care se pedepseste cu pana la 10 ani de inchisoare.

Tribunalul militar al garnizoanei Vladikavkaz din sudul Rusiei nu a tinut cont de faptul ca femeia era insarcinata si a condamnat-o pe Kabaloieva la sase ani intr-o colonie penitenciara de securitate generala, potrivit Kommersant. Avocatul lui Kabaloieva a facut apel la decizie, dar o comisie judiciara a Tribunalului Militar Districtual Sudic a mentinut hotararea initiala.

Kabaloieva a sustinut in instanta ca medicii unitatii sale i-au recomandat sa paraseasca temporar serviciul in timpul sarcinii si era increzatoare ca acestia vor transmite recomandarea comandamentului sau.

Procurorii militari au argumentat ca, deoarece a continuat sa primeasca alocatii si beneficii militare, Kabaloieva inca servea din punct de vedere tehnic si, prin urmare, trebuia sa fie trasa la raspundere ca dezertor.

Kommersant noteaza ca Kabaloieva este prima femeie soldat din Rusia care a fost condamnata pentru dezertare de la invazia Moscovei in Ucraina din februarie 2022.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

5 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

8 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

8 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

8 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

8 ore ago