„O sa mergem toti sa-l votam pe Iohannis, sa nu iasa Dragnea”. Asta spune acum Victor Ponta, fost sef al PSD

politica

Victor Ponta, fost presedinte al PSD, a declarat la Digi24 ca la urmatoarele alegeri prezidentiale va fi o batalie care n-a mai existat in Romania: „intre cei care cred ca drumul Romaniei este spre Europa si cei ca Dragnea, Valcov si multi altii care spun ca sa mai terminam cu Europa, sa mergem – nu stiu – spre Rusia, spre orice altceva”. „O sa mergem toti sa-l votam pe Iohannis, sa nu iasa Dragnea”, a mai spus Ponta.

„Liviu Dragnea nu poate sa fie candidatul celor de centru-stanga, pentru ca nu are absolut nimic in comun. Sigur, e seful unui partid care are aceasta denumire, dar prin comportamentul sau, prin averea pe care o are, prin politicile nationalist-populiste pe care le promoveaza, n-are nicio legatura. Si atunci, am discutat cu multi colegi, oameni care sunt de centru, de centru-stanga, dar care cred ca o societate democratica din Statele Unite, Europa si Romania trebuie sa aiba niste reprezentanti adevarati ai ceea ce inseamna dreapta, stanga si care se confrunta in batalie, asa cum este cea pentru prezidentiale, si cred ca singura solutie – si eu o voi sustine – este aceea ca toti cei care suntem si ne consideram social-democrati sa gasim un candidat, sa-l sustinem, un candidat care sa intre in turul 2 cu Klaus Iohannis.

Pentru ca altfel, daca va candida Dragnea, pana la urma e un blat. Toata lumea va sti ca va fi ca in 2000: o sa mergem toti sa-l votam pe Iohannis, sa nu iasa Dragnea, ceea ce nu se dovedeste niciodata solutia cea mai buna. Asta e previziunea mea si am si experienta necesara, am si capacitatea si cunostintele politice si mai am un avantaj: eu nu voi candida in acest an 2019 si atunci pot sa nu fiu interesat in mod direct, dar pot sa fiu cel care coaguleaza tot ceea ce inseamna forte politice si votanti de centru-stanga pentru a sustine un candidat de centru, un candidat onest, un candidat normal, care sa se lupte, sigur, in turul 2 cu domnul Iohannis”, a explicat fostul premier Victor Ponta la Digi24.

Acest candidat, a precizat Victor Ponta, nu trebuie sa fie neaparat membru de partid, ci trebuie sa fie o personalitate „in primul rand cu un grad de cultura, de educatie si cu niste valori care sa fie europene”. In Europa, chiar daca stanga sau centru-stanga nu mai are succesul pe care il avea inainte, este necesara aceasta batalie de idei si de proiecte, crede liderul PRO Romania.

Pe de alta parte, Victor Ponta il avertizeaza pe Klaus Iohannis ca si daca va mai castiga un mandat, acesta nu va fi deloc usor, pentru ca se va confrunta cu o criza economica poate mai grava chiar decat cea din 2010. „Vorbind foarte rece, foarte rational, ce-si doreste dl. Iohannis? Sa-l aiba pe Dragnea in turul 2, nu? Dar eu cred ca si daca va castiga un al doilea mandat de presedinte, va avea in fata situatia pe care a avut-o Traian Basescu in 2010: si anume o criza pe care toti cei care au mintea la ei, ochii deschisi si urechile deschise o vad si o simt. (…) Or , dl. Iohannis nu cred ca vrea sa fie presedinte in al doilea mandat peste o tara care trece printr-o criza economica si politica, poate chiar mai grava decat cea din 2010”, a spus Victor Ponta.

El crede ca la alegerile prezidentiale din 2019 va fi o batalie care n-a mai existat in Romania: „intre cei care cred ca drumul Romaniei este spre Europa si cei ca Dragnea, Valcov si multi altii care spun ca sa mai terminam cu Europa, sa mergem – nu stiu – spre Rusia, spre orice altceva”, a spus Ponta.

Tocmai in perspectiva acestei crize economice care bate la usa, fostul premier avertizeaza ca Romania se confrunta si cu o mare problema de competenta guvernamentala, pentru ca „guvernul actual e probabil cel mai slab din punct de vedere al competentei profesionale din tot ce a avut Romania”, dar pe de alta parte, Victor Ponta spune ca n-a vazut nici la PNL, in opozitie, un guvern gata format, cu oameni competenti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: