O scrisoarea de despartire, semnata „Marlon”, este scoasa la licitatie

life

O scrisoare a lui Marlon Brando de la sfarsitul anilor 1940, in care se desparte de iubita sa frantuzoaica, este scoasa la licitatie la Boston, informeaza CNN.

Scrisoarea i-a fost adresata lui Solange Podell, iubita lui Brando cand acesta era un star in devenire de pe Broadway.

Casa de licitatii RR Auction din Boston, care se ocupa de licitatia online a acestei scrisori, spera ca scrisoarea sa aduca pana la 15.000 de dolari.

In mesajul presarat cu greseli de ortografie, Brando foloseste abordarea „nu e vina ta, e vina mea”, incercand sa puna capat amiabil aventurii cu actrita.

„Ca sa nu ma consideri un prost complet, iti scriu aceasta scrisoare pentru a-ti spune ca, din cauza temperamentului meu imprevizibil, zburdalnic, nestatornic, nu vreau sa-ti umilesc si sa iti batjocoresc sentimentele vazandu-te dupa dispozitia mea”, scrie vedeta din „Ultimul tango la Paris” cu creionul pe trei pagini.

„Te rog sa accepti aceasta scrisoare cu inima deschisa, pentru ca este scrisa cu sinceritate. Imi pare rau ca nu m-am straduit mai mult sa fiu mai putin indulgent cu mine si, prin urmare, putin mai compatibil. Intuitiile mele au fost impecabil de scrupuloase, dar emotiile mele din pacate, instabile. Imi voi aminti de tine cu drag, respect si apreciere. Cand ne vom intalni in Franta (poate in octombrie) am incredere ca voi avea un comportament mai de adult.”

Brando a semnat scrisoarea „cu cel mai calde urari, Marlon” inainte de a adauga intr-un post-scriptum: „Te rog sa-i transmiti salutarile mele mamei tale, daca le va accepta”.

Potrivit casei de licitatii, Brando si Podell s-au intalnit in 1947, dupa ce ea a fost invitata in culise in timpul unei productii din „Un tramvai numit dorinta”, in care el l-a interpretat pe Stanley Kowalski alaturi de Jessica Tandy, care a interpretat-o pe Blanche DuBois.

Dupa despartirea lor, Brando s-a concentrat pe cariera lui la Hollywood, in timp ce Podell s-a orientat catre fotografie, studiind cu Richard Avedon. Brando a castigat doua premii Oscar pentru cel mai bun actor pentru interpretarile sale din „Pe chei” si „Nasul”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: