Categories: externe

O substanta MISTERIOASA si-a facut aparitia pe principalele monumente din Washington: „Este formata dintr-o mie de bacterii diferite”

O substanta misterioasa a acoperit monumentele si statuile emblematice din Washington si se pare ca se intinde pe toate obiectele din marmura din capitala americana, potrivit CBS News, citata de Agerpres.

Angajatii de la National Park Service nu au reusit inca sa inlature stratul negru ce s-a depus si pe monumentul lui Abraham Lincoln, cel de-al saisprezecelea presedinte.

Substanta este de fapt o pelicula compusa dintr-o mie de bacterii diferite, mucegai si alte specii care adera la suprafete din piatra. ”I se spune mazga, dar cand o atingi, e uscata; nu se ia pe degete”, a declarat Mike Litterst de la National Park Service pentru sursa citata. El a mentionat ca acest lucru ingreuneaza curatarea stratului de mizerie, iar expertii nu stiu inca de unde provine pelicula si cum se poate scapa de ea.

Mazga misterioasa se manifesta cel mai acut pe Memorialul Thomas Jefferson, a carui cupola alba este acum acoperita de pete negre, dar a aparut si in Cimitirul National Arlington si pe Monumentul Washington.

Autoritatile au facut publica problema misterioasa cu care se confrunta dupa ce mai multe persoane au confundat stratul cu murdarie si s-au plans ca monumentele nu sunt ingrijite corespunzator. In prezent, o echipa multidisciplinara formata din oameni de stiinta, microbiologi si arhitecti lucreaza la gasirea unui antidot.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

4 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

6 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

4 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

4 ore ago