O tactica originala de protest a soferilor fata de Guvernul Grindeanu-Dragnea. Pana si politistii sunt de acord – Video

news

Centrul Aradului a fost blocat, astazi, dupa ce doi soferi au circulat cu doar 10 km/h in semn de protest fata de masurile Guvernului Grindeanu, informeaza Digi24. Traficul a fost dat peste cap timp de zeci de minute, iar aradenii sunt hotarati sa repete actiunea: se vor deplasa cu incetinitorul zi de zi pe strazile orasului, ca protest alternativ la manifestatiile din piete.

Dupa manifestatiile impotriva Guvernului din marile piete, apar si manifestatiile cu pancarta pe geamul masinii, in trafic. Una dintre cele mai aglomerate intersectii din Arad a fost blocata in semn de protest dupa episodul cu Ordonanta 13.

„Protestam intr-un mod alternativ, din cauza ca, la un moment dat, protestele obisnuite, asa zise obisnuite ale strazii probabil isi vor avea o limita”, spune Mayer Siegfried – protestatar.

„Dorim ca Guvernul sa demisioneze, dorim ca toti cei care sunt raspunzatori pentru aceasta rusine nationala sa isi gaseasca sub o forma sau alta penitenta”, continua aradeanul.

„Protestam pasnic, pentru ordonanta de urgenta, si pentru stilul in care o face guvernul Romaniei sa adopte niste legi care nu sunt bune pentru noi, cetatenii de rand”, adauga Nema Levente Csaba, un alt protestatar.

Agentii Politiei Rutiere i-au lasat pe soferi sa protesteze, dar au avut totusi o solicitare. „O rugaminte va rog, nu mai scoateti mana pe geam. Am inteles, e ok sa protestati nu e nici o problema, mana pe geam, stiti mainile trebuie sa fie pe volan”, explica agentul de politie.

„Aceasta actiune de protest este perfect legala, din cauza ca nu contravine codului rutier”, mai explica Mayer Siegfried.

Cei doi aradeni s-au inspirat dupa protestele transportatorilor, care au blocat si ei traficul anul trecut. Ei sunt hotarati sa manifesteze astfel in fiecare zi intre orele 10:00-12:00: sa se deplaseze cu incetinitorul, cu 10 km pe ora, pe strazile orasului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: